Fladt baghoved

Har din baby et skævt kranie?


Osteopati til babyer med skævt kranie eller faldt baghoved er effektivt fordi:


 • Vi er trænede i og har lang erfaring med at identificere årsagerne til mistrivsel.
 • Vi udfører en dybdegående samtale med forældrene og undersøger babyen grundigt i et afslappet og roligt miljø
 • Osteopati til babyer er en blid behandling, der kan få baby til at slappe af og har ofte effekt efter 1-2 behandlinger
 • Vi supplerer behandlingen med råd om søvn, kosttilskud, lejring, gør-det-selv behandling og øvelser.
 • Vi sørger for at sætte jer grundigt ind i årsagerne til jeres babys problemer,


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93 888 303


Læs videre om osteopatisk behandling af babyer med fladt baghoved eller skævt kranie.

Gennem de seneste år er der sket en stigning i forekomsten af babyer med fladt baghoved, skæve kranier og assymmetrisk hovedform.

Dette kan opstå inde i moderens mave hvor der er trænge pladsforhold, men stigningen synes også at skyldes anbefalingerne om at placere spændbørn på ryggen for at forebygge vuggedød. Tallet af babyer der dør af vuggedød er heldigvis faldende netop på denne baggrund.  Men det er kan være en udfording at imødekomme anbefalingerne fra sundhedsstyrelsen og samtidig undgå det fladt hoved og hovedskævhed hos de små babyer

Hos CPH Osteopati ser vi også en stigning i babyer der kommer til konsultation med faldt baghoved og skæve kranier og vi har derfor taget special uddannelse inden for området med behandling af babyer med skævt kranium


Årsager til skævt kranie og fladt hoved hos babyer.

En babys kranie er meget blødt lige som resten af knoglerne i deres krop. Dette er primært for at sikre nemmere passage gennem bækkenet under fødslen og også at hjernen har plads til at vokse og udvikle sig.  Det bløde kranie er sårbart og derfor findes mange årsager til skævt kranie og flade, asymetriske hoveder hos babyer:


 • Nedsat bevægelse af nakken hos babyen
 • Fødsel med sugekop eller tang
 • Trange pladsforhold i bækkenet.
 • Foretrukken hoved rotation og soveposition
 • For lidt liggetid på maven
 • Inaktivitet hos barnet.
 • Tvillinger.
 • Trænge pladsvilkår i mors mave.


Konsekvenser af skævt kranie.

På længere sigt, kan det have konsekvenser at have en baby med et ubehandlet fladt kranium.

Udover det tydelige kosmetiske i at barnets kranie og evt. ansigt er assymetrisk, så er i den mere alvorligere ende  fundet sammenhæng mellem babyer med skævt kranie og udviklingen af indlæringsproblemer, ADHD, skævt bid, hovedpiner, nedsat hånd-øje koordination, koncentrations problemer, trivsels probelmer mv.


Osteopatisk behandling af baby med skævt hoved eller fladt kranie.

Ved behandling af babyer med skævt kranie hos CPH Osteopati, er det vigtigt at klarlægge årsagen til hvorfor babyen har fået det skæve kranie eller flade baghoved.

Typisk vil osteopaten herefter bruge nænsomme osteopatiske teknikker i form af kranio sakrale teknikker, for at rette babyens hoved og derefter bruge blide muskelteknikker for at korrigere evt spændinger i nakken som kunne være årsagen. Derefter vil vi komme med gode råd til hvordan I selv derhjemme kan lejre, stimulere og lege med babyen, for at undgår at forværre situationen.

Hos CPH Osteopati behandler vi ofte babyer for sådanne problemstillinger, og der er vores dygtige osteopater, Ane Opstrup og Rene Blichfeldt Andersen, der er de primære babybehandlere, men vi kan alle varetage opgaven. Kontakt os i dag for at booke en tid.


Hvad siger vores kunder om os?

15
18
11
16
8
31
19
4
10
17
2
25
22
9
13
7
28
27
1
6
30
23
24
26
29
14
20
21
3
5

CPH OSTEOPATI - KØBENHAVN S

ELIASGADE 10 th

2300 KØBENHAVN S

Mail: kontakt@cphosteopati.com

CPH OSTEOPATI - BALLERUP

INDUSTRIPARKEN 44A, 1.sal lok. 1.10

2750 BALLERUP - (SUNPARK)

Mail: kontakt@cphosteopati.com