Hælspore og hælsmerter

Lider du af hælspore eller hælsmerter?

Osteopati til dine hælsmerter smerter er effektivt fordi:

  • Vi sørger for at optimere blodgennemstrømningen til smerteområdet så du heler hurtigere.
  • Vi søger for at behandle årsagen til smerterne, ved at undersøge behandle hele kroppen, dvs ryggen, bækken, hoften, knæ, ankel, fod, samt organer, bindevæv, fascier mv
  • Vi giver de korrekte øvelser tilpasset til din krop og din situation, hvad end skaden skyldes overbelastning, arbejde, sport eller uheld,
  • Vi supplerer op med lokal manuel behandling og bruger ofte både shockwave og akupunktur for at opnå det bedste resultat.
  • Vi sørger for at din behandling er en kombination af både osteopati og fysioterapi der inkluderer relevante øvelser, for at opnå et langvarigt resultat, så smerten ikke kommer igen,


Osteopati kan afhjælpe din hælspore.

Her under billedet kan du læse det du har behov for at vide vedr hælspore, behandling, øvelser, gode råd og hjælp til selvhjælp.

Osteopati er utroligt effektivt når det kommer til behandling af hælspore og hælrelaterede smerter hos CPH Osteopati er vi specialister i fodsmerter, hælsmerter, facitisplantaris og  hælspore.


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93 888 303

Hælpore, hælsmerter, facitis plantaris, øm hæl, ondt i hælen, smerter under foden. Osteopati fysioterapi kæbenhavn amager, ballerup, køge.

Hvad er en hælspore? - bliv smertefri med osteopati, læs mere her.

Selve ordet hælspore bliver i daglig tale brugt om generelle hælsmerter. Men der kan være mange forskellige årsager til hælsmerter.

Selve hælspore er i virkeligheden inflammation i tilhæftningen af vores svangsene (fascia plantaris) dér hvor den fæster sig på
hælknoglen, calcaneus. Selve inflammations tilstanden kan over tid medføre en forkalkning af svangsenen, hvor den hæfter på hælknoglen. Det er kroppens naturlige forsøg på at beskytte/forstærke senen mod bristninger eller anden skade. Navnet 'hælspore', stammer i fra beskrivelsen af røntgenbilleder. På røntgenbilleder kan man ofte se en lille 'udtrækning' eller en spore på hælknoglen, der hvor svangsenen hæfter. Tidligere troede man, at det var denne spore, der var årsag til smerterne, men denne spore kan også være tilstede hos symptomfri mennesker.


Symptomer på hælspore og hælsmerter

Har man hælspore er der ofte en udtalt ømhed på indersiden af hælen.

Det bliver typisk værre ved hop, løb og trappegang, men kan i slemme tilfælde også være tilstede under almindelig gang. Det er oftest smerter når man har siddet stille og skal op og i gang.


Overbelastning og hælspore

Overbelastning af svangsenen er altid involveret i ​hælspore udviklingen. Når senernes belastningsevne overstiges med for meget aktivitet vil der opstå betændelsestilstand i svangsenen. Gentagende betændelsestilstand er medvirkende til kalk dannelse af selve senen der hvor den hæfte på hælbenet. Fokus bør altid ligge på at tilpasse aktivitets niveauet til at starte med og begynde aktiv aflastning.


Hælspore og aflastning

 Aflastning er altid nødvendig for at afhjælpe inflammation for når vævet aflastes  har immunforsvaret mulighed for at reparere de skader der er i området. Dog er aflastning ikke den eneste der skal anvendes mod hælspore. Der er altid en årsag der ligger et eller flere steder i kroppen som skal håndteres først eller undervejs. Hvis årsag ikke bliver klarlagt vil hælspore problemet blive til vedvarende problemstilling der af og til opstår. Derudover skal aflastning kombineres med specialist vejledt belastning på strukturerne der har betydning for hælen. Du skal gradvist eksponeres for belastning i et roligt tilpasset tempo. Hos CPH Osteopati er vi også uddanede fysioterapeuter og du vil derfor blive instrueret i den helt rigtige trænings form og dosering.


ondt i hælen, ondt i svangen, hælsmerter, hælspore, osteopati, gode råd, træningsøvelser, øvelser. Osteopati fysioterapi Amager, København, Køge Ballerup

Facitis plantaris -  smertebehandling med osteopati.

Er lige som betegnelsen for en hælspore, en inflammation i svangsenen.

Denne inflammation kan dog sidde i hele svangsenens forløb. Klinisk kan det være svært at skelne hælspore fra facitis plantaris, da symptomerne er ens, hvilket også gælder selve behandlingen og genoptræningen. Derfor bliver de tit forvekslet eller bare slået sammen under en fællesbetegnelse, hælspore.


Blodforsyning og hælspore

For at væv kan hele skal der frisk blod til området der gør ondt.. Strukturelle problemstillinger af arterierne der forsyner foden på grund af eksempelvis åreforkalkning, årebetændelse eller lignende kan nedsætte blodforsyningen til underben og foden kan være årsagen. Ligesom det kan også skyldes funktionelle problemer med bækken, hofte, knæ eller ankel.

Dårlig venetilbageløb kan ligeledes skabe forringet kemisk tilstand i området samt øge trykket i området på baggrund af væskeopsamling. Disse ting kan være med til at forringe blodgennemstrømningen, øge inflammastionen og nedsætte helingsevne.


Massage kan bidrage til opheling af hælspore

Massage  øger blodgennemstrømningen i det behandlede område, hjælper til med transport af næringsstoffer og udskillelse af affaldsstoffer. Massage kan ligeledes blødgøre lokale myoser og spændingspunkter i muskler og bindevæv. Her er det ofte godt at løsne selve fascia plantaris. Du kan læse mere om massage her


Osteopatisk behandling af hælspore og hælsmerter.

Det er først og fremmest vigtigt, at starte med at nedsætte og tilpasse aktivitetsniveauet for at undgå yderligere inflammation og irritation så helingsprocessen kan starte.

Dernæst handler det om at øge blodgennemstrømningen og nervetilførslen til området.

Dette gøres ved at sikre, at blodkar og nerverne til området, som stammer fra vores ryg og bækken, er frie. Osteopater undersøger og behandler derfor altid bækken, ryg, knæ og ankel hvis man lider af hælsmerter.

Vi undersøger og behandler evt. også på organsystemet, især fordøjelsesorganerne, da det er her immunforsvaret sidder og det er sidste ende dét, der skal hjælpe med til at fjerne inflammationen og hele vævet.

Hælsmerter og hælspore skal trænes væk og derfor kombinerer vi altid med øvelser. Vi giver instruktion i relevante hælspore øvelser, med den nyeste viden inden for genoptræning og rehabilitering.


Hvad kan du selv gøre for at afhjælpe hælspore? Aflastning

Aflastning er som vi har skrevet tidligere en vigtig faktor i opheling af hælspore. Aflastning skal kombineres med den rette belastning i form af træning af en specialist fra CPH Osteopati indenfor området.

Is og kompression

Is kan være godt alternativ efter træning eller i slutningen af dagen. Kompression i form af kompressions bind eller strømper er bedre alternativ mens du her på arbejde eller under træningen.

Sko indlæg

Indlæg i skoen eller det rigtige fodtøj, med rette stødabsorbering kan nedsætte belastningen på hælen og sammen med den rette aflastning, behandling og træning afhjælpe hælspore.

Tapening

Tape  kan på samme måde som indlæg i skoen  aflaste de hælbelastningen. Vi kan instruere dig i forhold til hvordan man taper foden op på den rigtige måde så du kan aflaste din hæl

Andet

Inflammastions sænkende medicin i form af ibuprofen.  Blokade med binyrebarkhormon eller operation kan i sidste ende komme på tale

Øvelse mod hælspore.

Fysioterapeutiske øvelser er nødvendige mod opheling af hælspore. Bestemt genoptræning såsom excentrisk styrke af læg- og fodmuskulatur er vigtigt i forhold til behandling af hælspore.

Hos CPH Osteopatis afdelinger på amger, i Ballerup og Køge har vi specialister i behandling og udredning af årsager til hælspore.

Nyeste forskning viser at tung styrketræning samt excentrisk træning af fod- og lægmuskulatur er effektivt mod hælspore smerter.
Kilde: Rathleff MS, et al. High-load strength training improves outcome in patients with plantar fasciitis: A randomized controlled trial with 12-month follow-up. Scand J Med Sci Sports. 2015.​ Læs mere her.


Professionel behandling, ekspert hjælp til hælspore. Ondt i hælen. ondt ved løb, hælsmerter ved træning fodbold og hælsmerter
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

hvad siger vores klienter

Adresser

CPH OSTEOPATI - AMAGER OSTEOPATI

ELIASGADE 10 th

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI - BALLERUP OSTEOPATI

INDUSTRIPARKEN 44A, 1.sal lok. 1.10

2750 BALLERUP - (SUNPARK)

CPH OSTEOPATI - KØGE OSTEOPATI

GAMMEL LYNGVEJ 2

4600 KØGE - (SUNPARK)

Kontakt

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

Klik her

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend