Knæsmerter

Vi kan fjerne dine knæsmerter 

5 grunde til at Osteopati virker på dine knæsmerter:

  • Hos CPH Osteopati har vi et ekstremt højt faglig niveau - Vores behandlere  har to statsautoriserede uddannelser som baggrund. Vi er færdiguddannede osteopater og har en professionsbachelor grad i fysioterapi.
  • Vi søger for at behandle årsagen til smerterne, ved at undersøge og behandle hele kroppen, dvs ryggen, hoften, knæ, ankel, fod, bækkenets organer, bindevæv, fascier mv
  • Vi sørger for at optimere  blodgennemstrømning til det skadede område, da vi ved det er det vigtigste for hurtig heling.
  • Vi instruerer i fysioterapeutiske øvelser tilpasset til din krop og din situation, hvad end skaden skyldes.
  • Hos os er din behandling kombination af både osteopati og fysioterapi for at opnå et langvarigt resultat, så smerten ikke kommer
    igen.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI Tlf  93888303

Knæsmerter, ondt i knæt. Løberknæ, jumpersknee, runners knee. Vi er specialister i knæ. Osteopati og Fysioterapi til knæsmerter. CPH Osteopati din knæ specialist

Ondt i knæet og knæsmerter generelt, Osteopati kan hjælpe

Knæsmerter er en af de hyppigste skader, og det anslås, at omkring 15 % af den danske befolkning har en eller anden form for knæskade.

Typiske knæsmerter som vi ser på vores osteopati klinik i København er i forbindelse med løb og sport generelt. I Danmark løber ca. 25 % af den voksne befolkning, og 800.000 danskere får årligt en løbeskade, som medfører, at de ikke kan fastholde den aktive livsstil. Knæsmerter er en af de hyppigste løbeskader.

Knækader og smerter ses ofte  ved bøjning af knæet, men det kan også knæ smerter på ydersiden, knæ smerter på inderside eller knæ smerter bagpå knæet, knæhase smerter. Ofte er det ledbånds skader i knæet eller menisk problemer, men vi ser alle typer af knæ smerter lige fra akutte problemer som knæsmerter efter fald til ovebelastnings smerter fra knæet ved cykling eller smerter der forværres ved trappegang.

Bliv klogere på de mest hyppige knæ smerter og hvordan de behandles her:


Knæet er det største led i kroppen.

Grundet knæets position mellem hoften og foden, skal det kunne modstå store kræfter i mange retninger.

Netop derfor er knæet sårbart overfor skader, ikke kun i sportssammenhænge, men også under daglige aktiviteter.  Det anslåes at omkring 15 % af den danske befolkning har en eller anden form for knæskade. Der findes mange typer knæskader, her under  er de hyppigste beskrevet og i sidste afsnit kan du læse om hvordan man behandler knæproblemer osteopatisk.


Løberknæ osteopati behandling.

Løberknæ, runners knee, ondt i knæet, smerter på ydersiden af knæet, ondt på ydersiden af knæet, overbelastningskade knæ, knæsmerter, smerter ved løb, løbeskader. Der findes et væld af betegnelser for løbeknæ.


Knæproblemer fra et løberknæ opstår ved gentagne ensformede bevægelser i knæleddet. Især i sportgrene som cykling og løb opstår der løberknæ. Når vi bruger knæet glider det kraftige senebånd (tractus iliotibialis) hen over ydersiden af lårbensknoglen lige over knæet. Ved overbelastning kan der opstå betændelse i senen eller i den underliggende slimsæk. Tilstanden mækes som langsomt indsættende smerter udvendigt på knæet med forværring ved tryk, udspænding af udvendige senebånd (tractus iliotibialis) og løb. Det er typisk at jo længere tid man presser sig, desto større smerte vil der opstå de efterfølgende dage.

Årsager til løberknæ

Skaden udløses overvejende af gentagne, ensartede belastninger ved eksempelvis hop, løb og spark.
Følgende faktorer har dog stor betydning for, hvor hurtigt løberknæ skaden udvikles og dette er ofte overset i fysioterapi.

​Nedsat bevægelse i bækken og hofte, gamle skader i lænde, hofte, eller anklen, hvilket begrænser rotationen af lårbenet og eller underbenet.

Metaboliske (stofskiftet) problemstillinger i kroppen, hvor problemer med blodsystemet (hjerte, lunger, nyrer m.m.) og fordøjelsessystemet (lever, mave, tarme m.m.) har stor indflydelse i form af restitution og heling af skader, men også udvikling af inflammationstilstande i kroppen og derved inflammation i senen (løberknæ).


Betændt slimhindefold (plica).

Selve knæleddet er indvendigt beklædt med en ganske tynd ledhinde. I ledhinden kan dannes 4 ledhindefolder (plica’er). Hvis der sker en afklemning af eller en blødning i slimhindefolden, vil denne blive  betændt (inflammeret) og efterhånden give smerter.

Tilstanden opleves som en trykken omkring og over knæskallen, som ofte jager.

Længere løbeture og intervaller kan give inflammation og væskeansamling i knæet. Tilstanden kan også opstå pludseligt ved bestemte bevægelser.

Hvis en flig af slimhindefolden kommer i klemme kan knæet låse, og tilstanden kan derfor ofte forveksles med meniskskader.


Springerknæ, osteopat behandling.

Vores store lårmuskel, rectus femoris, som består af 4 mindre muskler, udspringer fra hoften og fæster sig på øvre kant af knæskallen. Knæskalssenen (ligamentum patellae) forbinder den nedre kant af knæskallen med øverste forreste del af skinnebenet.

Gentagne ensformige belastninger af knæskalssenen som f.eks spring eller spark medfører mikroskopiske småbristninger ved knæskalssenefæstet på nedre kant af knæskallen.

Tilstanden opleves ved smerter under knæskallen eller ved nedre kant af knæskallen.

Tilstanden forværres ved forsat aktivitet trods smerter og opstår der efterhånden en kronisk betændelse i senen og det vil til sidst være umuligt at forsætte med aktivitet.


Københavns dygtigste osteopater. Knæspecialister til ondt i knæet eller knæsmerter. Exsperter i knætræning og genoptræning. Knilikker i Ballerup, Køge, og på Amager

Menisk problemer og osteopati

I knæet findes 2 menisker, den inderste og den yderste. Meniskerne er placeret mellem lårbensknoglen og underbensknoglen. De deler knæet op i 4 funktionelle led.

Meniskerne holdes fast på underbensknoglen af forskellige ledbånd. Blot en lille del af menisken ernæres via blodkar, men størstedelen ernæres af væsken der er i selve knæleddet.

Dette medfører at problemer med menisken tager lang tid om at hele og ofte kan en skade på menisken dybt inde i knæet ikke heles naurligt.

Meniskernes funktion er trykfordele og at sørge for at lårbensknoglen og underbensknoglen kan bevæge sig sikkert og stabilt i forhold til hinanden.

På bagsiden af den inderste menisk hæfter én af baglårsmusklerne og på bagsiden af den yderste menisk hæfter en muskel der er placeret på bagsiden af knæet.

Dette betyder at dysfunktion af de muskler, som f,eks fibersprængninger, stramhed, manglende styrke, eller andre faktorer der har betydning for de to muskler kan medføre øget stress af meniskerne. I visse tilfælde kan muskelrne være årsag til at meniskerne ikke kan bevæge sig optimalt. Derved kan man få menisksmerter som er funktionelle og som kan behandles osteopatisk. Menisk smerter betyder nemlig ikke altid operation.

Strukturelle -og funktionelle meniskskader.

Strukturelle meniskskader / menisksmerter

Dette betyder at selve strukturen i menisken er skadet, altså at der er en revne eller en rift i menisken. Dette kan skyldes et traume eller et uheld, strukturelle skader på menisker ses meget ofte i sportsgrene som fodbold, håndbold, ski, skkøjter, baskeball mv. Men det kan også ske ved en almindelig forvridning f.eks under havearbejde,


Strukturelle menisk skader opstår pludseligt, som en akut skade og ofte i forbindelse med et traume. Låsning af knæet hvor knæet ikke kan strækkes helt ud, skarpe jag dybt i knæet og smerter ved vægtbelastning af knæet er typiske symptomer for strukturelle meniskskader og smerter.


Funktionelle meniskskader / menisksmerter

Når skaderne er funktionelle betyder det at meniskernes funktion ikke kan opretholdes på baggrund af dysfunktion eller manglende bevægelighed af strukturer der har betydning for meniskerne. Som nævnt tildigere kan det være muskler, ledbånd, men det kan også komme fra andre led som feks hofteproblemer  eller lændeproblemer.

Årsagerne funktionelle meniskskader er altid dysfunktion eller manglende bevægelighed af de strukturer der har hæfte på meniskerne.

Tidligere operationer af knæet og arvæv kan nedsætte bevægeligheden i knæet og kan derfor have en indvirkning. Derfor spørger vi altid indtil tidligere skader når du er til behandling hos os. Dysfunktioner af musklerne der har hæfte på meniskerne er  den største årsag til en funktionel skade eller smerte af meniskerne.

Det der er mest symptomatisk for en funktionel meniskskade er at symptomerne gradvist udvikles og forværres. Ofte kommer smerterne snigende og vil være tiltagende. Vægtbelastende aktiviteter såsom løb, styrketræning og tung vægtbæring af knæet vil ofte være smertegivende. Smerter, trykken og muren samt hævelse af knæet er ofte typiske symptomer på en funktionel menisksmerte eller skade.

Københavns dygtigste osteopater. Danmarks hurtigst voksende osteopatikæde. Meniskmserter ondt i knæet, junpersknee, runnersknee. Book tid online

Generelt for knæskader og behandling.

Knæskader skyldes ofte nedsat bevægelse, gamle skader eller arvæv i enten ankel. hofte, bækken eller ryg. Over 85% af knæskader der ikke involverer et uheld, har deres årsag i andre steder i kroppen.  Det kan i visse tilfælde også være problemer med blodsystemet (hjerte, lunger, nyrer m.m.) og fordøjelsessystemet (lever, mave, tarme m.m.) der er årsag til at knæ problemet opstår.

Disse systemer har blandt andet som hovedformål, at hjælpe med restitution og heling af skader, og fungerer de ikke optimalt, vil der værre større risiko for en overbelastning eller en kronisk inflammations tilstand. Du kan læse om hvilke teknikker en osteopat bruger her:


Osteopatisk behandling af knæproblemer tager udgangspunkt i årsagerne til smerterne som kan være multifaktuelle og derfor undersøger osteopaten hele kroppen og korrigerer der hvor det findes nødvendigt.


Vi er specialister i knæ, vores osteopater er også uddannede fysioterapeuter og vi har derfor også lang erfaring med korrekt genoptræning og øvelser både som del i et rehabiliteringsforløb men også som del af forebyggelsen.


Er du i tvivl om hvorvidt vi kan hjælpe med dine knæsmerter så kontakt os gerne i dag. Klik her:


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI tlf 93 888 303

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

hvad siger vores klienter

Adresser

CPH OSTEOPATI - AMAGER OSTEOPATI

ELIASGADE 10 th

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI - BALLERUP OSTEOPATI

INDUSTRIPARKEN 44A, 1.sal lok. 1.10

2750 BALLERUP - (SUNPARK)

CPH OSTEOPATI - KØGE OSTEOPATI

GAMMEL LYNGVEJ 2

4600 KØGE - (SUNPARK)

Kontakt

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

Klik her

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend