Svimmelhed

Lider du af svimmelhed?

Osteopati til mod svimmelhed er effektivt fordi:

  • Vi søger for at behandle årsagen til smerterne, ved at prøvet at intificere de bagvedliggende årsger til din svimmelhed.
  • Vi giver de  øvelser råd og vejledning om øvelser tilpasset til din krop og din situation.
  • Vi sørger for at optimere blodgennemstrømningen til og fra hovedet for hurtigere heling.
  • Vi sørger for at tilpasse forløbet til den enkelte, da der er store individuelle forskelle på hvordan svimmelhed påvirker din krop og din situation.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93 888 303


behandling af svimmelhed, behandling af balanceproblemer, CPH Osteopati København og Ballerup

Er du svimmel? – Osteopati kan hjælpe dig

Hvorfor er jeg svimmel?

Svimmelhed er hyppig forekommende og rammer desværre langt de fleste danskere i løbet af deres levetid. Det anslås at hver tredje dansker over 65 år vil opleve svimmelhed.

Mange gange går svimmelheds symptomerne over indenfor få timer eller minutter men i nogle tilfælde bliver svimmelheden ved. Ifølge Sundhed.dk så skyldes op til 93% af svimmelhed-henvendelser til vagtlægen øresten (positionssvimmelhed), virus på balancenerven eller meniére (syndrom der rammer den inderste del af øret.) læs mere senere.
Helt op til hver anden dansker rammes af løse øresten inden de fylder 80 år. Andre årsager kan være nakkesmerter, blodtryk, stofskifte, kredsløb mm

Svimmelhed går ofte hånd i hånd med balanceproblemer og kan skyldes mange faktorer. Er du svimmel, kan vi med stor sandsynlighed afhjælpe din svimmelhed gennem vores osteopatiske undersøgelse og behandling hos CPH Osteopati i København og Ballerup.

 

 

Årsager til svimmelhed

Svimmelhed skyldes nakkespændinger.

Den hyppigste årsag til svimmelhed som vi møder hos CPH Osteopati er nakkespændinger.

Hvis man har stillesiddende ensformigt arbejde som kontorarbejde, lange dage med mange møder eller bare generelt stillesiddende livstil det kan det medføre nakkespændinger.

Nakkespændinger giver ofte symptomer som hovedpine, øget træthed, svie og smerter i nakkemusklerne hvilket i sidste ende kan medføre svimmelhed.

Nakkeproblemer som hold i nakken, diskusprolaps i nakken og slidgigt i nakken kan alle påvirke udvikling af svimmelhed. For det første fordi det kan skabe nedsat bevægelighed af nakken og dermed medfører spændinger og for det andet fordi de blodkar der forsyner hjernen med blod og ilt passerer i nakken og halsen.

Du kan læse mere om nakke problemer her
Du kan læse mere om diskusprolaps her

 

Piskesmæld (whiplash) medfører svimmelhed, osteopati kan hjælpe.

Svimmelhed kan opstå som følge af et piskesmæld (whiplash) eller andet traume der påvirker nakke og hoved. Traumer som piskesmæld medfører ofte en kraftig reflektorisk opspænding af nakkens muskulatur. I Danmark anslås det at op imod 16.000 danskere rammes af piskesmæld (whiplash) om året. Nakken og kraniet består af mange receptorer og sanseorganer (proprioceptorer), hvilke bliver hårdt belastet af piskesmæld traumet.  Dette kan i mange tilfælde forstyrre signalerne fra nervesystemet ud til sanserne, i det tilfælde hørelsen og balancen. Dette kan medføre dårlig funktion af de nerver, der registrerer hovedets stilling i forhold til kroppen til synet og resten af kroppen.

 

Stress kan medføre svimmelhed​

​Stress psykisk såvel som fysisk stress påvirker kredsløbet således at blodtrykket stiger, især op til hjernen. Stress påvirker kroppens autonome nervesystem sympaticus også kendt som vores  kamp/flugt nervesystemsystem. Denne tilstand af sympaticus medfører at blodkar til skeletmuskler og hjernen udvider sig og blodkar til de indre organer og fordøjelse trækker sig sammen. Det øger samtidig respirationen og vores hjerterytme. Denne mekanisme vil derfor ofte forøge trykket lokalt i hjernen og svimmelhed kan opstå.

Aktiviteten i sympaticus medfører også øget muskel tonus og derved spændinger. Disse spændinger sætter sig i oftest nakke og kæbe muskulatur. Det medfører som tidligere nævnt træthed, hovedpine og kan føre til svimmelhed

Svimmelhed skyldes nakkesmerter, stress giver svimmelhed, Osteopati, Fysioterapi, København, Ballerup, køge

Hjernerystelse og svimmelhed

Hjernerystelse og følgerne her af kan være meget invaliderende (Læs mere her)
Efter visse hjernerystelser kan der opstå hæmatom (blødning) under kraniet og imellem hjernehinder og hjernen. Denne blødning vil i mange tilfælde forstyrre omløbet og funktionen af de centre der tilhører den ramte del af hjernen. Hjernen er meget kompleks hvorfor mange forskellige centre tilhører balancen og koordinationen. Ca. halvdelen har svimmelhed efter en mild hovedskade/hjernerystelse. Svimmelheden er ofte u specifik, men hvis man har betydelig svimmelhed, kan der være skade på hjernens balanceorgan eller vestibulocochlearis nerven. Hos CPH Osteopati bruger specifikke osteopatiske og kranio sakrale teknikker til at diagnosticere og behandle disse problemer og symptomer.

 

Du kan læse mere om hjernerystelse her.

 

Svimmelhed når du rejser dig op​

Når du rejser dig op hurtigt ændrer blodtrykket sig og dette kan være en belastning for kredsløbet. Under normale omstændinger vil dette ikke være et problem. Men har du problemer med blodtrykket kan trykke oppe i hovedet kan blive sænket for hurtigt hvilket kan resultere i svimmelhed, sorten for øjnene m.m. I nogle tilfælde kan denne svimmelhed blive ved. ​

 

Svimmelhed og øret

Balancecenteret og øret hænger sammen. Disse er forbundet af vores 8. kranie nerve (vestibulocochlear nerven). Denne nerve har to grene, den vestibular del (Til balancen) og den cochlear del (til hørelsen hørelsen), hvorfor balanceproblemer som ofte er associeret med svimmelhed kan kædes sammen med hørelsen eller problemer her som f.eks. tinnitus.

 

Tinnitus og svimmelhed

Tinnitus er en betegnelse over susen i øret (øresusen), dvs. at der er indre lyde i øret selvom høresansen ikke er påvirket udefra.

Tinnitus er altid en påvirkning af den cochlear del af hjernenerven vestibulocochlearis, hvorfor svimmelhed som er den vestibular del af nerven, i nogle tilfælde opleves. Tinnitus kan forekomme efter et slag på hovedet efter støjskader, efter skader i mellemøret eller forekomme pga. arvelighed.

Tinnitus kan også være funktionel og skyldes spændinger i og omkring nakken og kæben. Osteopater behandler ofte funktionel tinnitus.

 Menières sygdom medfører svimmelhed

Cirka 3.000 danskere er ramt af sygdommen der er lokaliseret til det indre øre, der består af øresneglen og balanceorganet (buegangene).
Sygdommen bevirker pludselige og uforklarlige trykændringer i det indre øre. Sygdommen rammer oftest kun det ene øre, men kan altså i nogle tilfælde angribe det andet øre senere i livet. Sygdommen kan optræde i alle aldre, men indfinder sig især hos midaldrende. Kvinder og mænd rammes lige hyppigt. Tilstanden er især kendetegnet ved anfald af kraftig svimmelhed med kvalme og eventuelt opkastninger.

 

Virus på balancenerven

Virus på balancenerven (neuritis vestibularis) er en svimmelhedssygdom, der skyldes påvirkning af den ene balancenerve. Balancenerverne er de to nerver, der forbinder hjernen med ligevægtsorganet (i det indre øre) i henholdsvis højre og venstre øre. Svimmelhedssymptomerne skyldes formentlig en virusinfektion.

Hovedpine og svimmelhed

Hovedpine er en meget hyppig eftergene og/eller årsag til svimmelhed især hvis blodtryk i kroppen generelt eller lokalt i hovedet er for højt. Hovedpine og svimmelhed opstår ofte i forbindelse med et traume på hovedet, piskesmæld eller nakkerelaterede gener. Der er mange årsager til hovedpine, det kan f.eks. væres spændingshovedpine grundet for meget aktivitet i vores nakke muskulatur, evt. pga. stress som før nævnt. Som også tidligere nævnt kan spændte nakkemuskler være årsag til din svimmelhed og derved påvirker alle disse systemer hinanden. Her kan du læse mere om hovedpine og migræne.

 

Du kan læse mere om hovedpine og migræne her

Osteopati fysioterapi svimmelhed og balanceproblemer, hjernerystelse, blodtryk, virus og hovedpine. Osteopatisk behandling CPH Osteopati

Stofskifte og svimmelhed

Stofskiftet kan spille enorm stor rolle i udvikling og vedligeholdelse af svimmelhed. Skjoldbruskkirtlen og hormonet thyroxin indgår direkte i energiomsætningen i kroppen, hvorfor træthed og svimmelhed følges ad ved stofskifteproblemer. Stofskiftet deltager ligeledes direkte og indirekte i produktion af mange hormoner s​tyret fra hjernen, nærmere i hypofysen og hypothalamus. Denne forbindelse og påvirkning kan gå fra hypofysen til lokale hormonproducerende kirtler og organer og omvendt. ​

 

Blodtryk, kredsløb og svimmelhed​

Blodtrykket er styret via kroppens autonome nervesystem og øvre centre i hjernen. Blodtrykkes reguleres igennem et feedback system som anvender lokale receptorer i blodsystemet. Disse receptorer befinder sig i hovedpulsåren tæt på hjertet, i pulsåren i halsen og i årer bagved øjet. Denne placering er meget tæt på og i området af alle blodkar der fører blodet til hjernen hvorfor blodtrykket og kredsløbet er en af de hyppigste årsager til svimmelhed som tidligere nævn.

Har du blodtryksproblemer er mistænker du at du muligvis har det, bør du konsultere egen læge inden du kommer til osteopat.

Svimmelhed om morgenen

​Mange oplever svimmelhed om morgenen, som enten bliver forbedret når de kommer igang med dagen eller at den forbliver. Denne form for svimmelhed kan skyldes ernæring, fordøjelse og/eller blodtryk. Det kan være man ikke har spist eller drukket nok dagen før, men det kan som nævnt tidligere også skyldes det lavere blodtryk som vi har om natten, der lige pludselig skal regulere når man rejser sig op. I andre tilfælde kan svimmelhed om morgenen skyldes nakkespændinger eller nakkelåsninger især ved akavede sovestillinger.

 

Væskebalance og svimmelhed.

Det at få væske nok, især rent vand, er essentielt for alle mennesker. Generelt anbefales det at man indtager 2L væske om dagen. Der er flere årsager til at man kommer i væske underskud, man glemmer at drikke, man har for travlt eller stresset. Det kan også være fordi man sveder ekstra meget, fordi man for eksempel dyrker sport, har feber eller opholder sig i et varmt klima. Man kan også tabe væske via opkast og diarre.
De første symptomer på, at kroppen er i underskud, er tørst, mildt ubehag, træthed og forøget puls. Får man ikke slukket sin tørst, vil det udvikle sig til koncentrationsbesvær, hovedpine og svimmelhed.

 

Svimmelhed og osteopati - sådan behandler vi

Svimmelhed er ikke i alle tilfælde forårsaget af et lokalt problem i øret eller i kraniet og nakken. Hos CPH Osteopati er vores erfaring, at svimmelhed kan været et resultat af mange forskellige stress påvirkninger af kroppen som har stået på i lang tid.

Derfor bruger vi tid til ordentlig gennemgang af sygdomshistorien og grundig undersøgelse til din første konsultation, inden diagnosen stilles og behandlingsforløbet igangsættes. Dette kan i visse tilfælde betyde, at din osteopat behandler andre steder end der hvor du mærker dine problemer. Vi går altid efter at behandle årsagen og ikke kun symptomer og vi starter med at fjerne kroppens største problemer.

CPH Osteopati har primært fokus på at optimere kroppens egen selvhelende mekanisme, dvs. at optimere kroppens kredsløb (blodomløb), nerveforsyning og bevægelighed af bindevæv og led.

Vi supplerer altid vores behandlinger med relevante fysioterapeutiske øvelser, vejledning som aktivitetsniveau, kost, motion, arbejdsstillinger, stress, søvn og meget mere. Svimmelhed er komplekst og skal behandles fra flere vinkler.

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

hvad siger vores klienter

Adresser

CPH OSTEOPATI - AMAGER OSTEOPATI

ELIASGADE 10 th

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI - BALLERUP OSTEOPATI

INDUSTRIPARKEN 44A, 1.sal lok. 1.10

2750 BALLERUP - (SUNPARK)

CPH OSTEOPATI - KØGE OSTEOPATI

GAMMEL LYNGVEJ 2

4600 KØGE - (SUNPARK)

Kontakt

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

Klik her

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend