Fladt baghoved

Osteopati til babyer med skævt kranie eller faldt baghoved er effektivt fordi:


 • Vi er trænede i og har lang erfaring med at identificere årsagerne til mistrivsel.
 • Vi udfører en dybdegående samtale med forældrene og undersøger babyen grundigt i et afslappet og roligt miljø
 • Osteopati til babyer er en blid behandling, der kan få baby til at slappe af og har ofte effekt efter 1-2 behandlinger
 • Vi supplerer behandlingen med råd om søvn, kosttilskud, lejring, gør-det-selv behandling og øvelser.
 • Vi sørger for at sætte jer grundigt ind i årsagerne til jeres babys problemer,


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93 888 303

Læs videre om osteopatisk behandling af babyer med fladt baghoved eller skævt kranie.

Gennem de seneste år er der sket en stigning i forekomsten af babyer med fladt baghoved, skæve kranier og assymmetrisk hovedform.

Problemet kan opstå allerede i graviditeten inde i moderens mave, hvor der er trænge pladsforhold, men stigningen synes hovedsageligt at skyldes anbefalingerne om at placere spændbørn på ryggen for at forebygge vuggedød. Tallet af babyer der dør af vuggedød er heldigvis faldende netop på denne baggrund.  Men det er kan være en udfording at imødekomme anbefalingerne fra sundhedsstyrelsen og samtidig undgå fladt baghoved og hovedskævhed hos de små babyer

Hos CPH Osteopati er der en stigning i babyer der kommer til konsultation med fladt baghoved og skæve kranier, vi derfor taget special videreuddannelse inden for området med behandling af babyer med skævt kranie


Årsager til skævt kranie og fladt hoved hos babyer.

En babys kranie er meget blødt lige som resten af knoglerne i  kroppen. Dette er primært for at sikre nemmere passage gennem bækkenet under fødslen og også at hjernen har plads til at vokse og udvikle sig.  Det bløde kranie er sårbart og derfor findes mange årsager til skævt kranie og flade, asymetriske hoveder hos babyer. Her er de hyppigste årsager til fladt baghoved oplistet:


 • Nedsat bevægelse af nakken hos babyen
 • Fødsel med sugekop eller tang
 • Trange pladsforhold i bækkenet.
 • Foretrukken hoved rotation og soveposition
 • For lidt liggetid på maven
 • Inaktivitet hos barnet.
 • Tvillinger.
 • Trænge pladsvilkår i mors mave.


Konsekvenser af skævt kranie.

På længere sigt, kan det have konsekvenser at have en baby med et ubehandlet fladt kranie.

Udover det tydelige kosmetiske i at barnets kranie og evt. ansigt er assymetrisk, så er i den mere alvorligere ende  fundet sammenhæng mellem babyer med skævt kranie og udviklingen af indlæringsproblemer, ADHD, skævt bid, hovedpiner, nedsat hånd-øje koordination, koncentrations problemer, trivsels probelmer mv.


Osteopatisk behandling af baby med skævt hoved eller fladt kranie.

Ved behandling af babyer med skævt kranie hos CPH Osteopati, er det vigtigt at klarlægge årsagen til hvorfor babyen har fået det skæve kranie eller flade baghoved.

Typisk vil osteopaten herefter bruge nænsomme osteopatiske teknikker i form af osteopatiske kranie teknikker, for at rette babyens hoved og derefter bruge blide muskelteknikker for at korrigere evt spændinger i nakken som kunne være årsagen. Derefter vil vi komme med gode råd til hvordan I selv derhjemme kan lejre, stimulere og lege med babyen, for at være med til at forbedre assymetrien.

Rene Andersen, Mette Gliese, Martin Mensah, Nicolas Commaret har lang erfaring med behandling af babyer og er vores primære baby behandlere. Hos os er jeres baby i de tryggeste hænder og vores kliniske erfaring er meget lang, da vi også har baggrund som fysioterapeuter. Kontakt os direkte idag hvis I har spørgsmål til behandling af jeres baby på mail kontakt@cphosteopati.com -  du kan også booke tid til behandling af din baby online ved at klikke her.