Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

OSTEOPATISK BEHANDLING TIL BABY/SPÆDBARN


OSTEOPATISK BEHANDLING TIL BABY OG SPÆDBARN

KORT OM OSTEOPATI TIL BABY/SPÆDBARN

Græder din baby hjerteskærende og ustoppeligt? Har din baby søvnproblemer, problemer med at spise, kolik, fordøjelsesproblemer, kramper, eller er din baby ofte syg? Så er det en god ide med en konsultation hos CPH Osteopati. Ved hjælp af blide undersøgelses og behandlings metoder, undersøger vi din baby grundigt ift. de symptomer som din baby kommer med. Dette vil vi gøre ved at mærke blidt på eksempelvis bevægelighed hos din baby, undersøge asymmetri og undersøge fordøjelsessystemet. Når vi har afdækket årsagen til problemet vil vi udover behandlingen supplere behandlingen med råd om søvn, kosttilskud, lejring, gør-det-selv behandling og øvelser.


Vi anbefaler vores dygtige behandlere med speciale inden for baby behandling.
Rene, Theis, Daniel, Dzenis, Sara, Martin, Alex, Mina og Morten


babybehandling, spædbørn, reflux, kolik, forstoppelse, baby, osteopati københavn.

SYMPTOMER

Nogle af de hyppigste årsager til, at vi ser en baby til behandling i klinikken er listet op her:

SKÆVT KRANIE OG BABY, SPÆDBARN

Skæve kranier ser vi ofte i praksis og nedsat bevægelse i nakken er ofte den bagvedliggende årsag til de ovennævnte symptomer.

Skæve kranier opstår som oftest i forbindelse med fødslen, hvor babyens kranie udsættes for et stort pres, især ved hurtige fødsler, fødsler med kejsersnit eller når der bruges sugekop eller tang.  Der kan dog også forekomme komplikationer efter en helt normal fødsel og graviditet. I nogle tilfælde kan man med det blotte øje se, at babyen har fået et skævt kranie, men i 80% af tilfældene er det ikke synligt. Osteopater er trænet i, at kunne identificere skævheder eller andre komplikationer med kranieknoglerne eller i kroppen. Dette er effektivt når det gælder babyer der ikke selv kan fortælle, hvor det gør ondt eller hvad årsagen er. Læs mere om behandlingen her

NAKKEPROBLEMER OG BABY, SPÆDBARN

Nakke problemer ses meget ofte hos nyfødte, det kan skyldes fødslen eller babyens position inde i maven. Typiske nakkeproblemer hos en baby er nedsat bevægelse og tydelig favorit side. Favorit side er når babyens hoved og nakke ligger mere til den ene side end den anden. Dette kan skyldes spændinger og låsninger i nakken. Dette kan give babyen stort ubehag og medføre at babyen får søvnproblemer og skævt kranie.

For uden dette kan flere nerver i babyens kranie og nakke komme i klemme. Især fordøjleses nerven, vagus nerven, er vigtig at nævne. Problemer med vagus nerven med med øre problemer som nedsat fordøjelse, mavekramper, kolik, forstoppelse mv.

søvnproblemer, mavekneb, reflux, silent reflux, babybehandling i Køge, Ballerup og København. Osteopati

BLID, OSTEOPATISK KRANIO SACRAL TERAPI TIL DIN BABY, SPÆDBARN

Kraniel osteopati er en mild behandlingsform, hvor osteopaten behandler babyens kranie og evt. nakke med meget blide mobiliseringer og bevægelser. Dette hjælper med til at løsne spændinger, som barnet kan have fået under graviditeten og fødslen 

Skæve kranier, nedsat bevægelse af nakke og ryg kan være direkte årsag til at babyen får smerter, men kan også være  årsag til afklemning af flere vigtige nerver. Denne afklemning kan medføre problemer med fordøjelsen samt sutte og synke reflexer, søvnproblemer, reflux mv. I alle tilfælde kan babyen reagere med gråd, utilfredshed og være pyldret.

Foruden at undersøge og behandle babyens kranie, nakke og ryg, undersøges hele babyens krop for assymetri og spændinger der kan være medvirkende til problemerne og disse korrigeres, vi laver et grundigt baby tjek.

Hos CPH Osteopati giver vi os god tid til at lytte til forældrenes beskrivelse af problemet og stiller specifikke opklarende spørgsmål således, at vi kan finde frem til årsagerne til, at din baby græder. Vi har mange års erfaring med at kunne hjælpe babyer til bedre trivsel gennem osteopati.

ANTAL BEHANDLINGER

Uanset om jeres baby eller spædbarn kommer med eller uden symptomer, er en enkelt konsultation ofte ikke nok.

I langt de fleste tilfælde ser vi at der er behov for behandling af en eller flere problematikker, for at forebygge fremtidige gener for jeres barn. Ofte er der også behov for at give øvelser og vejledning samt opfølgning på disse.

Det typiske baby forløb strækker sig derfor over 3 gange, men nogle mere komplicerede problematikker tager længere tid at behandle og kan derfor strække sig over 4-6 behandlinger.

VORES DYGTIGE OSTEOPATISKE BABYBEHANDLERE


Hos CPH Osteopati uddanner vi os løbende. Flere af vores dygtige osteopater har taget adskillige ekstra kurser og videreuddannelser inden for netop baby behandling.

Hos os er jeres baby i de tryggeste hænder. Book tid i dag hos en af vores primære baby behandlere.

København: Rene Andersen, Dzenis Zukovic, Daniel Attardo, Sara Mohr, Mina Nakkim og Thomas Mårtensson

Birkerød: Theis Kiszka, Alex Heidelbach, Daniel Attardo og Mina Nakkim

Ballerup: Theis Kiszka, Dzenis Zukovic, Daniel Attardo, Martin Lauridsen, og Sara Mohr

Køge: Rene Andersen og Martin Lauridsen

Helsingør: Alex Heidelbach og Morten Niemann


FAQ

Q – Hvordan kan I behandle min baby?
A – For at hjælpe din baby vi brug for at udføre en fysisk vurdering med vores hænder, da vi er manuelle behandlere. Vi har stor erfaring med at hjælpe babyer, med et utal af problematikker.


Q - Hvad er et babytjek?
A  - Et babytjek er en undersøgelse af din baby der ikke umiddelbart synes at have problemer eller udfordringer, Vi undersøger grundigt din baby, for at se om der skulle være skjulte udfordringer, som spændinger eller låsninger der muligvis senere kunne udvikle sig til udfordringer for jeres baby


Q – Hvor mange osteopati behandlinger skal jeg regne med til min baby?
A – Det kan være svært at sætte et præcis antal behandlinger på, da problematikkerne varrierer meget. Man kan som tommelfingerregl regne med 3-5 behandlinger

 

A - Hvad er forskellen på osteopatisk og kiropraktisk behandling til babyer?

Q - Osteopatisk og kiropraktisk behandling til babyer har nogle ligheder, da begge tilgange sigter mod at forbedre kroppens funktion og lindre ubehag. Der er dog nogle vigtige forskelle:

Osteopatisk behandling til babyer:

  1. Helhedsorienteret tilgang: Osteopati har en holistisk tilgang, der ser på hele kroppen og dens strukturer. Osteopater søger at identificere og korrigere eventuelle ubalancer i det muskuloskeletale system, fordøjelses systemet, nervesystemet samt kraniet.
  2. Blidere teknikker: Osteopater bruger ofte blide, tryk- og strækningsteknikker, der er tilpasset til babyers skrøbelige kroppe. Behandlingen er skånsom og ikke-invasiv.
  3. Fokus på kraniosakralterapi: Osteopater kan bruge kraniosakralterapi, en teknik, der fokuserer på børns kraniosakrale system (kraniet og rygsøjlen). Dette sigter mod at forbedre nervesystemets funktion og bevægelighed af kranet og rygsøjlen

Kiropraktisk behandling til babyer:

  1. Primært fokus på rygsøjlen: Kiropraktik har en primær fokus på justering af rygsøjlen og nervesystemet. Kiropraktorer søger at korrigere subluxationer (mindre dislokationer) i rygsøjlen, som de mener kan påvirke helbredet.
  2. Specifikke justeringsteknikker: Kiropraktorer anvender ofte specifikke justeringsteknikker, der kan indebære en kortvarig og kontrolleret manipulation.
  3. Mindre holistisk: Kiropraktik har tendens til at have en mere specifik og begrænset tilgang i forhold til osteopati og fokuserer i høj grad på rygsøjlen.

Q – Hvad gør jeg, hvis mit barns problematik ikke står på listen over problematikker i behandler?
A – Så er det sandsynligvis en problematik vi har set før, også selvom at den ikke står på listen. Du er altid velkommen til at ringe til os eller send os en mail, Vi besvarer alle mails dagligt. Alle dine spørgsmål er velkomne. Vores mail er kontakt@cphosteopati.com

Q – Hvad hvis mit barn er bange, græder eller skriger under behandlingen?
A – Vi møder altid baby med en tryg og rolig tilgang, men det er der normalt at en baby af og til kan reagere med gråd under behandlingen.  Det er vi vant til.
Vores blide, rolige og legende tilgang til behandlingen beroliger som oftest jeres baby  og vi overrasker ofte forældrene ved at kunne behandle børn, der ellers ikke tillader meget berøring.

Q -  Gør det ondt på min baby af modtage behandling.
A – Behandlingen er blid og er derfor ikke smertefuld. En baby kan dog reagere med gråd og i langt de fleste tilfælde skyldes det utryghed. De fleste forældre vil opleve at babyen bliver mere rolig og at dens ubehag  eller årsag til mistrivslen lindres under behandlingerne.

Q – Hvad gør jeg, hvis mit baby skal ammes eller skal skiftes under en behandling?
A – Det er en situation vi oplever dagligt, vi kan sagtens behandle under både bleskift og amning, eller bruge tiden til at sende øvelser, råd og vejledning til jer. På alle vores klinikker har vi pusle faciliteter til jeres baby

Q – Hvad hvis mit barn lige har spist og gylper?
A – Det er vigtigt barnet er tryg og mæt, vi er vant til babyer kan gylpe. Hvis barnet er mæt og veludhvilet, er det dejligt, men vi kan behandle under alle forhold

Q – Hvad skal jeg medbringe til behandling af baby?
A – Medbring et lagen, håndklæde eller dyne som baby kan ligge på under behandlingen. I må meget gerne medbringe favorit bamsen eller legetøjet så jeres baby er underholdt og tryg under behandlingen.

Q – Kan i garantere at min baby eller barn får det bedre af behandlingen?
A – Langt de flest oplever en bedring hos deres baby efter få behandlinger. Viser det sig at osteopati ikke er tilstrækkeligt henviser vi jer videre til yderligere udredning hos de relevante fagpersoner.

Q – Kan min baby reagere på behandling?
A – Efter behandling er barnet ofte træt, tørstig og måske overstimuleret. Det fortager sig i løbet af dagen. Enkelte børn reagerer kraftigere på behandling og kan være mere pylrede over et par dage, men andre bliver mere rolige og sover mere.

Q – Kan i behandle min baby eller barn, når de er syge?
A – Det er ikke godt for babyen at modtage behandling når de er syge, da deres immunforsvar allerede arbejder hårdt. Hvis dit barn er sygt, vil det bruge alle ressourcer på at blive rask igen og behandlingen vil blive mindre effektiv. Vi anbefaler derfor ikke at behandle syge eller sløje børn.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

STRANDLODSVEJ 12

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BIRKERØD

HOVEDGADEN 4 2 sal

3460 BIRKERØD

CPH OSTEOPATI BALLERUP

BORUPVANG 3C

2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

CPH OSTEOPATI HELSINGØR

BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal

3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER