Sportsskader

SPORTSSKADER

Osteopatisk behandling af alle typer sportsskader

Hos CPH Osteopati har vi lang erfaring med behandling af alle typer af sportsskader, hvad enten der er tale om elitesportsudøvere eller motionister. Flere af vores osteopater der også er færdiguddanede fysioterapeuter har erfaring med sportsudøvrer på elite plan og har mange års klinisk erfaring inden for træning, genoptræning og rehabilitering.

Over 50% af alle danskere får en sportsskade i løbet af livet og tallet er, grundet den voksende interesse for træning, stødt stigende.

Sportsskader kan generelt inddeles i 3 kategorier, akutte skader, overbelastnings skader og kroniske skader.


Løbeskader, akut skade, fysioterapi, osteopati, ballerup, køge, Amager. Eksperter i sportsskader

AKUTTE SKADER

Opstår pludseligt og kommer ofte som følge af et fald eller en tackling f.eks i fodbold, men det kan også være en momentan overbelastning som medfører fibersprængning som f.eks i sprint eller andet sport med højkraftudvikling.

Behandlingen foregår efter PEACE AND LOVE princippet som et det helt nye behandlings princip til akutte skader.

Typiske årsager til akutte skader er;

 • Ingen eller dårlig opvarmning
 • Forkert træningsudstyr
 • Uheld
 • Udtrætning
 • Dårlig træningstilstand
 • Kondition
 • Koordination
 • Styrke
 • Bevægelighed


OVERBELASTNINGSSKADER  

Opstår til forskel fra de akutte skader, som et resultat af gentagne belastninger, hvor den samlede belastning overstiger vævets tolerance

Symptomerne, i form af smerter, opstår langsomt og på det tidspunkt hvor smerterne registreres (over smertetærsklen), er der allerede sket en mængde skade i vævet. Mekanismen bag udløsning af en overbelastningsskade kan være et resultat af flere mindre akutte traumer, som ikke har fået tilstrækkelig tid til at hele (restituere)

Typiske overbelastningsskader.

 • Inflammationer
 • Ledskader (hævelser)
 • Træthedsbrud
 • Senehæftesmerter (Achillesene, tennisalbue, golfalbu)
 • Knoglehinder (Skinnebensbetændelse)
 • Bruskskader (kan også være akut)
 • Slidgigt


KRONISKE SKADER

Opstår fordi kroppens selvhelende mekanismer ikke er i stand til at reparere kroppen. Dette kan være fordi det skadede område ikke får tilstrækkeligt af nærringsstoffer og blod.  Det kan skyldes at man ikke giver kroppen nok tid og ro til at komme sig, men det kan også være funktionelle hjerte, lunge problemer der er årsagen. I langt de fleste tilfælde skyldes det at man ikke giver området tilstrækkeligt ro til at hele.

Det kan også være ubalance i kroppen,  feks som følge af stress enten metabolisk, fysisk eller psykisk der stresser kroppen og nedsætter helingsevnen.


LÆS OM KNÆSKADER HER

LÆS OM HOFTESKADER HER

BOOK TID ONLINE HER


OSTEOPATISK TILGANG TIL SPORTSSKADER

Det er vigtigt at finde frem til præcis hvilken struktur der er årsag til smerterne, ledbånd, muskel, knogle, blodkar, nerver mv.

Dernæst handler det om at finde årsagen til smerterne, det kan som nævnt tidligere være manglende bevægelighed i en anden struktur i kroppen. Osteopaten bruger den helkropsorientede undersøgelse og behandling til at finde frem til årsagerne.

Målet er at genoprette kroppens evne til selv at kunne hele det beskadiget område. Alle systemer (muskuloskeletal systemet, nervesystemet, blod- og lymfesystemet, organsystemet og kranio-sakral systemet) i kroppen skal alle kunne fungere både individuelt og i samarbejde. Derfor behandler osteopaten helhedsorienteret.


HYPPIGSTE SKADER

Blandt de mest hyppige skader vi møder hos CPH Osteopati på Amager i København, på vores klinik i Ballerup og I Køge kan nævnes;

Løberknæ, springerknæ, skuldersmerter , akillesene smerter, fibersprængninger, iskiassmerter, discusprolapser, rygsmerter, hoftesmerter, knæsmerter, ondt i ryggen, ondt i nakken, ankelsmerter, fodsmerter, ondt i skulderen.


Vi behandler atleter inden for mange typer af sportsgrene bl.a håndbold, fodbold, badminton, svømning, løb, triatlon, cykling, mountainbike, basketball, volleyball, crossfit, vægtløftning, styrketræning, bodybuilding mv.


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI tlf 93 888 303

HVAD SIGER VORES KLIENTER

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

ELIASGADE 10 th

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BALLERUP

INDUSTRIPARKEN 44A, 1.sal + 2. sal

2750 BALLERUP - (SUNPARK)

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER