Skrevet af Matti Kelmann, Osteopat & Fysioterapeut

LIDER DU AF HOVEDPINE, MIGRÆNE & SPÆNDINGSHOVEDPINE

ONDT I HOVEDET

KORT OM HOVEDPINE

Hovedpine er en af de mest hyppige årsager til sygefravær blandt danskerne. Hver 3. dansker har på et tidspunkt søgt hjælp hos den praktiserende læge for at komme deres hovedpine til livs.

Hovedpine findes i mange variationer, eksempelvis spændingshovedpine, forbigående hovedpine, migræne etc.

Hovedpine stammer ofte fra spændinger i nakke og ryg, men det kan også relatere sig til andre problematikker såsom myoser, stress, hjernerystelse og meget mere.

Nedenunder bliver beskrevet de hyppigste former for hovedpine.

SPÆNDINGSHOVEDPINE

Spændingshovedpine er den mest almindelige hovedpine som ca 70% af befolkningen oplever. Årsagerne til hovedpinen kan være meget forskellig fra person til person.

Hovedpinen føles som en spænding eller et tryk inde i hovedet. Det er ofte en svagere smerte som kan være kronisk, men som kan forværres af nogle specifikke bevægelser eller aktiviteter.

Symptomerne er ofte udløst af muskel smerter/myoser i muskulaturen i nakken, låste led i rygsøjlen hele vejen ned til korsbenet eller spændinger på forsiden i brystkassen og især halsen.  Hovedpinen er ikke farlig, men udvikler sig ofte i løbet af dagen hvor den bliver tiltagende værre. 

Dårlige arbejdsstillinger, ensidigt gentaget arbejde, dårlig holdning, for lidt søvn, for lidt motion og stress er nogle af årsagerne bag spændingshovedpiner.  Uheld som piskesmæld (whiplash) og hjernerystelse kan også medføre disse spændingshovedpiner. Spændingshovedpine kan ofte udløse migræne.

MIGRÆNE/MIGRÆNEANFALD

Migræne er en hovedpine af mere seriøs karakter og har betydeligt kraftigere symptomer end andre typer af hovedpiner. Ca. 9% af befolkningen lider af migræne og det rammer oftest kvinder. Migræne er karakteriseret ved at hovedpinen kun sidder i den ene side af hovedet. Den kommer i anfald og varer fra 4 – 72 timer. Den er ofte ledsaget af kvalme og opkastninger og ofte er man lys .og lyd følsom når migrænen er på sit højeste.  Migræne kan både forekomme med og uden aura, som er et forvarsel om at migrænen er på vej.


Af andre typer af hovedpiner kan nævnes hormornrelateret hovedpine, som ofte opstår i forbindelse med menstruation eller stofskifte problemer. Hortons hovedpine som er en voldsom klyngehovedpine i kortere anfald og cervicogen hovedpine som stammer fra nakken og minder om spændingshovedpine.

Autoriserede osteopater og fysioterapeuter. Dygtige og kompetente behandlere på Amager, Køge, Ballerup, Nordsjælland Birkerød.

TYPISKE SYMPTOMER OG ÅRSAGER PÅ HOVEDPINE OG MIGRÆNE / HOVEDPINE OG STRESS

Spændinger i nakke og eller i skuldrene som trækker op til hovedet. Hovedpinen kan medføre svimmelhed, kvalme, utilpashed og trykkende fornemmelse i tindinger.

Symptomer på migræne kan ofte forveksles med de tidligere nævnte typer af hovedpine (spændingshovedpine, cervicogen hovedpine og hormonrelateret hovedpine) men symptomerne er længerevarende og er kraftigere. Smerter i tindinger, smerter i pande eller baghoved, dunkende (pulserende, pressende) smerte i hovedet, synsforstyrrelser og tinnitus kan ofte opleves.

Under migræneanfald kan der ligeledes opleves ofte lyd- og lysoverfølsomhed,  koncentrationsbesvær, opkast og utilpashed.

Hos CPH Osteopati behandler vi alle de årsager som kan føre til din hovedpine. Det kan være; stressnakkesmerter, rygsmerter, skæv ryg, scoliose, låsning i ryggen, diskusprolaps, facetleds syndrom, hold i ryggen, smerter mellem skulderbladene. Låsninger mellem skulderbladene, myoser, muskelspændinger, piskesmæld, hjernerystelse og meget mere.

OSTEOPATISK BEHANDLING OG MIGRÆNE/MIGRÆNEANFALD/HOVEDPINE.

En osteopat kigger helhedsorienteret på kroppen og undersøger og behandler alle kroppens systemer, muskler, led, nervesystem, organsystem, blodsystem, lymfesystem og det kranielle system.

Alle systemerne har en direkte påvirkning på hinanden og det er derfor afgørende at de samarbejder optimalt. Der kan være simple årsager til din hovedpine, som kan løses på en enkelt behandling, men det er langt fra altid tilfældet og det er derfor vigtigt med grundig udredning.

HJÆLP TIL SELVHJÆLP - OPLEVER DU HOVEDPINE I FLERE DAGE / KONSTANT HOVEDPINE

Det er vigtigt at have fokus på bevægelse for ikke at belaste kroppen (nakke, ryg, skuldre) for ensidigt. Du bør reducere stress, smide overflødige kilo, spise sundt, dyrke motion og få nok søvn. Du bør ligeledes få hjælp til, at have de optimale arbejdsstillinger på din arbejdsplads. 

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

STRANDLODSVEJ 12

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BIRKERØD

HOVEDGADEN 4 2 sal

3460 BIRKERØD

CPH OSTEOPATI BALLERUP

BORUPVANG 3C

2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

CPH OSTEOPATI HELSINGØR

BIRKEDALSVEJ 35A

3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER