Danmarks førende inden for osteopati

Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

LIDER DU AF BÆKKENSMERTER ELLER BÆKKENLØSNING?

Oplever du bækkensmerter, udstrålende smerter i benene eller ballen, så kan smerterne ofte stamme fra ryggen eller dit bækken.

Bækkenet består af 3 knogler - to hofteben og et korsben, der tilsammen danner bækkenringen og disse knogler er forbundet med 3 led.


Fortil ved kønsbenet hedder leddet symfysen, og bagtil hedder de to led sacroiliacaleddene (SI-led). Bækkenet ender bagtil i halebenet.

Et bækken kan have nedsat bevægelighed hvilket kan skabe smerter lokalt, men det kan også forårsage smerter op i ryggen og ned i benene.


Hyppigst er dog smerter tværs over lænden, smerter i lysken og ved skambenet og udstrålende smerter ned i balde og baglår.


ÅRSAGER TIL BÆKKENSMERTER

Bækkenproblemer og nedsat bevægelighed som medfører smerter, kan opstå efter et fald, gentagne ensformige bevægelser, fødsler og kontaktsport som f.eks fodbold og håndbold.

Problemer med bevægelighed eller smerter fra ryg, korsben, haleben, hofte, knæ, ankel og fod er også ofte medvirkende til  bækkensmerter. Men også bækkenets organer livmoder, prostata, blærer og rectum kan give problemer og smerter i bækkenet, f.eks efter infektioner, inflammationer, eller operationer som kejsersnit, keglesnit, stomi. Mere almindelige tarmproblemer som IBS, irritabel tyktarm, forstoppelse, oppustethed, morbus chron, cololitis ulcerosa, diverticulitis mv kan genere tarmsystemet og være årsag til ondt i bækkenet.


Læs mere om forstoppelse her:

Læs mere om irritabel tyktarm her.

Læs mere om organer her.


Bækkenets overordnede funktion er at huse bækkenets organer samt  at videreføre den belastning der kommer nede  fra benene videre til resten af kroppen samt modtage og adaptere stød kommende nedefra f.eks under løb og hop.

Derfor kræves det, at bækkenet har optimal bevægelighed samt stor styrke og stabilitet.

Optimal bevægelighed i ovenstående områder er derfor nøglen til, at undgå bækkenet og dets ledbånd og ledkapsler overbelastes og smerter opstår. Andre årsager til bækkensmerter og problemer kan være stillesiddende arbejde, arvæv i bækkenet efter sygdom eller operation og problemer med indre organer i bækkenet.​

BÆKKENSMERTER OG KORSBENET.

Som nævnt længere oppe består vores bækken af 3 knogler.

En af de vigtigste komponenter er vores korsben, Korsbenet er den nederste del af rygsølje og består af 5 sammengroede ryg hvirvler, som sidder mellem vores nedereste ryghvirvel og vores haleben (se billede oven over)
Hvis der er problemer med korsbenet, position, flexibilitet, inflammation, brud mv. så kan du få ondt i hele bækkenet, ofte op i ryggen og ned i benene.

Korsbenet er vigtigt bl.a fordi bækkenbunden hæfter her (via halebenet) og fordi korsbenet tager vægten fra rygsøjlen og fordi flere meget vigtige nerver kommer ud af korsbenet i de små huller i kan se oven over.

Mobiliteten af korsbenet er vigtigt for en normalt fungerende smertefri krop.

Som osteopater undersøger vi derfor eller muskler, ledbånd og nerver der hæfter, passere og har indflydelse på korsbenet.

Derfor kræver det rigtig grundig undersøgelse.

Hvis du har smerter i ryggen kan du læse mere om rygsmerter her:

Hvis du har smerter ned i benet, så kan du læse om årsager til det her, bliv klogere på iskiassmerter.:

BÆKKENSMERTER OG HALEBENET.

Halebensproblematikker og smerter er meget ofte årsag til bækkensmerter og bækkenproblemer. Som det ses på billedet ovenover sidder halebenet fast på korsbenet.

Fødsler, slag, fald, uheld, længere tids siddende position osv kan genere halebenet. Det kan påvirke måden du bruger din krop på og skabe et kompenserende bevægemønster. Det kan medføre problemer for de strukturer halebenet har indflydelse på og det har halebenet i høj grad på bækkenet.

Hele bækkenbunden bruger halebenet, lige som flere vigtige ledbånd hæfter på og omkring halebenet, hvilket betyder at haleben og bækkenled påvirker hinanden indbyrdes og er årsager til smerter.

Andre strukturer der også har indflydelse på både korsbenet og halebenet er vores piriformismuskel, som også kan være årsag til  kraftige iskiassmerter, se vores video om piriformis som årsag til bækken og iskiassmerter her:

Læs meget mere om halebenssmerter her.

BÆKKENSMERTER OG LÆNDEN

Vores nederste lændehvirvler har direkte kontakt med vores korsben. Der er endda en disk mellem nedereste lændehvivlen og korsbenet.

Derfor kan lændeproblemer med låsninger, discusprolaps, slid, overtræning, inaktivitet, hekseskud mv være årsag til du får smerter i bækkenet og faktisk også omvendt.

Når du svajer din lænd laver dit korsben en modsa rettet bevægelse, en såkaldt nutation. Det giver den anderumpelignende holdning og når du falder sammen eller bøjer den nederste del af lænden laver dit korsben en counternutation. Det er lige som en hund der trækker halen ind under sig.

Disse bevægelser kan blive begrænset hvis du har ovennævte problemer med lænden og det kan påvirke  bevægelsen af vores korsben og vores SI-led. Det kan også give problemer med nerveforsyning samt blod til og fra førsel videre ned i benene.


Du kan læse mere om lænde og ryg problemer her,

GRAVIDITET, BÆKKENLØSNING

Bækkensmerter kan også opstå i forbindelse med graviditet og kendes som bækkenløsning.

Næsten hver anden gravid vil på et tidspunkt under graviditeten opleve bækkensmerter.

Symptomerne kan opstå gradvist eller meget pludselig. Har man haft bækkengener i en graviditet, har man større risiko for at få det i efterfølgende graviditet. Det er almindeligt, at generne starter tidligere og tidligere for hver graviditet. Det er derfor vigtig at sætte ind med træning af bækkenets muskulatur inden og efter en graviditet.

Symptomerne på bækkenløsning er lig dem man kender fra almindelige bækkensmerter og ondt i bækkenet. Det rammer hyppigst kvinder med fysisk belastende job, så som rengøringsassistenter, ekspedienter, pædagoger i vuggestue, sygehuspersonale, lagerarbjedere mv, men også kvinder der er meget fysisk aktive gennem træning er i risikogruppen. Det samme gælder også for kvinder, der i forvejen har haft problemer med lænderyggen eller bækkenet, bøkkenløsning, ondt i bækkenet, smerter fra bækkenet og iskias problemer.


Læs mere uddybende om bækkenløsning her:

BEHANDLING AF DINE BÆKKENSMERTER

Hos CPH Osteopati undersøger og behandler vi årsagerne til dine bækkenproblemer. For at hjælpe dig af med dine gener vil vi arbejde med bevægeligheden i dit bækken og ryggen, samt korsben, haleben, SI-led, samt bækkenet organer.

Vi bruger teknikker som manipulation, muskel- og fascieteknikker og søger at frigøre restriktioner i ryggen, men også i hofte, knæ, og ankler. Vi fokuserer også på at øge blodgennemstrømingen og nerveforsygning til de områder der gør ondt, for at sikre optimal heling.  Vi har specialiseret os i behandling af bækken- og underlivsproblemer.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
1 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
3 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
3 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER

unsplash