Bækkensmerter

Lider du af ondt i bækkenet eller bækkenløsning?


Osteopati til dine bækkensmerter er effektivt fordi:

  • Vi sørger for at optimere blodgennemstrømningen til smerteområdet så du heler hurtigere.
  • Vi søger for at behandle årsagen til smerterne, ved at undersøge og behandle hele kroppen, dvs ryggen, hoften, knæ, ankel, fod, bækkenets organer, bindevæv, fascier mv
  • Vi giver de korrekte øvelser tilpasset til din krop og din situation, hvad end skaden skyldes overbelastning, graviditet, arbejde, sport eller uheld,
  • Vi supplerer op med shockwave, akupunktur, lokal manuel behandling samt kost og træningsråd hvor det skønnes nødvendigt.
  • Behandling er en kombilation af både osteopati og fysioterapi, der involverer korrekte øvelser, for at opnå et langvarigt resultat, så smerten ikke kommer igen,


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93 888 303


Herunder billedet kan du finde alt den information du har behov for,  hvis du lider af bækkensmerter. Vi har fleres specialuddannede osteopater som står klar til at hjælpe dig af med dine bækkenproblemer. Vi har klinikker på Amager, i Ballerup og i Køge.


Symptomer på bækkenproblemer og bækkensmerter

Oplever du bækkensmerter, udstrålende smerter i benene eller ballen, så kan smerterne ofte  stamme fra ryggen eller dit bækken.

Bækkenet består af 3 knogler to hofteben og et korsben, der tilsammen danner bækkenringen  og disse knogler er forbundet med 3 led. Fortil ved kønsbenet hedder leddet symfysen, og bagtil hedder de to led sacroiliacaleddene (SI-led). Bækkenet ender bagtil i halebenet

Et bækken kan have nedsat bevægelighed hvilket kan skabe smerter lokalt, men det kan også forårsage smerter op i ryggen og ned i benene. Hyppigst er dog smerter tværs over lænden, smerter i lysken og ved skambenet og udstrålende smerter ned i balde og baglår man oplever.


Årsager til ondt i bækkenet, bækkensmerter og bækkenløsning.

Bækkenproblemer og nedsat bevægelighed som medfører smerter, kan opstå efter et fald, gentagne ensformige bevægelser, fødsler og kontaktsport som f.eks fodbold og håndbold.

Problemer med bevægelighed eller smerter fra ryg, hofte, knæ, ankel og fod er også ofte medvirkende til  bækkensmerter. Bækkenets overordnede funktion er at videreføre den belastning der kommer nede  fra benene videre til resten af kroppen samt modtage og adaptere stød kommende nedefra f.eks under løb og hop.

Derfor kræves det, at bækkenet har optimal bevægelighed samt stor styrke og stabilitet.

Optimal bevægelighed i ovenstående områder er derfor nøglen til,  at undgå bækkenet og dets ledbånd og ledkapsler overbelastes og smerter opstår. Andre årsager til bækkensmerter og problemer kan være stille siddendearbejde, arvæv i bækkenet efter sygdom eller operation og problemer med indre organer i bækkenet.​Graviditet, bækkenløsning og bækkensmerter.

Bækkensmerter kan også opstå i forbindelse med graviditet og kendes som bækkenløsning.

Næsten hver anden gravid vil på et tidspunkt under graviditeten opleve bækkensmerter.

Symptomerne kan opstå gradvist eller meget pludselig. Har man haft bækkengener i en graviditet, har man større risiko for at få det i efterfølgende graviditet. Det er almindeligt, at generne starter tidligere og tidligere for hver graviditet. Det er derfor vigtig at sætte ind med træning af bækkenets muskulatur inden og efter en graviditet.

Symptomerne på bækkenløsning er lig dem man kender fra almindelige bækkensmerter og ondt i bækkenet. Det rammer hyppigst kvinder med fysisk belastende job, så som rengøringsassistenter, ekspedienter, pædagoger i vuggestue, sygehuspersonale, lagerarbjedere mv, men også kvinder der er meget fysisk aktive gennem træning er i risikogruppen. Det samme gælder også for kvinder, der i forvejen har haft problemer med lænderyggen eller bækkenet, bøkkenløsning, ondt i bækkenet, smerter fra bækkenet og iskias problemer.


Behandling af bækkensmerter, bækkenløsning og ondt i bækkenet

Hos CPH Osteopati, som ligger både i Ballerup og i København, behandler vi årsagen til dine bækkengener.  For at hjælpe dig af med dine gener vil vi arbejde med bevægeligheden i dit bækken og ryggen. Vi bruger teknikker som manipulation, muskel- og fascieteknikker og søger at frigøre restriktioner i ryggen ,men også i hofte, knæ, og ankler. Vi fokuserer også på at øge blodgennemstrømingen og nerveforsygning til de områder der gør ondt, for at sikre optimal heling.  Vi specialiserer os i behandling af bækken- og underlivsproblemer.


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93 888 303