Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

LIDER DU AF HALEBENSSMERTER?


ONDT I HALEBENET?

KORT OM HALEBENSSMERTER

Hos CPH Osteopati behandler vi ugenligt halebenssmerter, ondt i halebenet, smerter fra bækkenet og problematikker der relaterer sig hertil.

Har du smerter fra bækken eller ryg når sidder ned, har korslagte ben eller når du går, så kan det være galt med dit haleben og dette skal undersøges. Halebenet sidder placeret som en lille tap for enden af vores korsben. Mange tror halebenet er ubetydeligt i kroppen, men faktisk hæfter flere af bækkenbundens vigtige muskler her og halebenet har derfor en vigtig betydningen for både balancen og kropsholdningen. Smerter fra halebenet er typiske skarpe ved belastning, til dumpe og murrende efter tryk og belastning.

SYMPTOMER VED HALEBENSSMERTER

Et fald på enden kan forårsage skarpe smerter lokalt omkring halebenet, lige som vaginal fødsel ofte kan give halebensproblemer og smerter. Udover lokale smerter kan også være smerter under afføring og ved generel aktivitet som løb, hop og alm. træning. I sådanne tilfælde er det vigtigt, at få undersøgt om halebenet sidder i korrekt position.

Derfor er det vigtigt med en grundig osteopatisk undersøgelse for at klarlægge, om smerterne kommer lokalt fra halebenet, bækkenet eller om det skyldes en rygproblematik, da det har stor indflydelse på behandlingen. Halbens problemer rammer begge køn, men oftest kvinder. Når halebens smerter rammer mænd skyldes det  ofte for lang tids stillesiddende arbejde, uheld eller problemer med prostata.

Ondt i halebenet, halbenssmerter, behandling af halveben, smerter når man sidder ned, osteopati, fysioterapi ballerup og København

HALEBENET OG GRAVIDITET.

Under graviditet øges trykket i bækkenet i takt med at babyen vokser. Ydermere øges vægten hos den gravide gradvist gennem hele graviditeten. Kombinationen af trykket og vægten kan være med til at lægge pres på din bækkenbund og dit haleben. Det kan resultere i ømhed omkring halebet især når man sidder ned. Mange er derfor nødsaget til at sidde med vægten forskudt på den ene balle eller bruge en pude. Under selve graviditeten kan dette være den eneste udvej. Halebenssmerter under graviditet er meget normale og fortager sig oftest efter fødsel.

HALEBEN OG FØDSEL.

En hurtig fødsel, eller en sædefødsel kan meget ofte medføre halebenssmerter efterfølgende. Årsagen kan være en fejlsstilling eller forstuvning af halebenet. Påvirkingen af halebenet under fødslen vil medføre at det vil blive låst i en mere "strittende" position og det vil ikke længere være flexibelt når man sætter sig. Det kan praktisk talt være umuligt at sidde normalt på en stol efterfølgende. Det vil være meget ømt selv ved almindelig berøring. I disse situationer kan osteopati afhjælpe dine smerter.

OSTEOPATISK BEHANDLING OG SMERTER FRA HALEBENET

Hos CPH Osteopati i Ballerup, Køge og på Amager er vi uddannede i specifik undersøgelse af halebenet, dets bevægelighed samt ledbånd og muskulatur, der hæfter på halebenet. Vi undersøger hele bækkenet, lænden og bækkenets organer for at fastlægge en årsag til smerterne.

Ved behandling af selve halebenet vil vi strække og mobilisere på de ledbånd og muskler der hæfter på og omkring halebenet, hvis det findes nødvendigt. Vi vil også manipulere og korrigere dysfunktioner i lænd og bækken. Vi kan også bruge direkte mobiliserings teknikker på halebenet for at sikre optimal bevægelighed. Det kan dog i visse tilfælde være nødvendigt med indvending behandling via endetarmen, hvis behandling udefra ikke har den ønskede effekt.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

STRANDLODSVEJ 12

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BIRKERØD

HOVEDGADEN 4 2 sal

3460 BIRKERØD

CPH OSTEOPATI BALLERUP

BORUPVANG 3C

2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

CPH OSTEOPATI HELSINGØR

BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal

3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER