SKINNEBENSBETÆNDELSE

HVORFOR HAR JEG ONDT I SKINNEBENET? HVAD ER SKINNEBENSBETÆNDELSE?

KORT OM SKINNEBENSBETÆNDELSE

Skinnebensbetændelse er en irritationstilstand der opstår omkring skinnebenet enten på forsiden eller på indersiden af skinnebenet.
Det skylders som ofte vedvarende langvarig belastning af underbenet. Tilstanden kaldes også 'shin splints' eller 'tibial stress syndrom' på engelsk.


SKINNEBENET OG ANATOMI

Lægmusklerne opdeles i 3 muskelgrupper (muskelloger) af kraftige muskelhinder (fascier). En forreste, en udvendig og en bagerste muskelgruppe (der er opdelt i en overfladisk og en dyb del). Den store bagerste muskelgruppes muskelhinde hæfter på indvendige kant af skinnebenet, mens den forreste muskelgruppes muskelhinde hæfter på udvendige kant af skinnebenet.

SYMPTOMER PÅ SKINNEBENSBETÆNDELSE

Skinnebensbetændelse er en irritationstilstand og overbelastningstilstand af underbenets muskler, og især de fascier der har hæfte på selve skinnebenet,  Smerter sidder ofte på den indvendige skinnebenskant men kan ligeledes sidde på for siden af skinnebenet..

Symptomerne forværres ved tryk, belastning (løb/hop/gang) og strækning i fodleddet mod modstand (flexion). Smerten er oftest lokaliseret til nederste 1/3 af skinnebenet. Af og til kan der føles en uregelmæssig knoglekant på skinnebenet. Andre symptomer er:


 • Smerter når man begynder på sin idræt, hvorefter smerten tager af, når man har været i gang i 10-20 minutter.
 • Ofte vedvarende smerter efter fysisk aktivitet
 • Smerter der sidder i læg og/eller skinneben og er værst under belastning.
 • Der kan være trykkende og tungheds fornemmelse i underbenet.
 • Ømhed langs skinnebenets inderside eller forside ved muskelhæftet.
Shinsplints, skinnebens smerter, skinnebensbetændelse, ondt i underbenet. Fysioterapi Osteopati i København, Amager, Køge.

ÅRSAGER TIL SKINNEBENSBETÆNDELSE

Irritationen af skinnebenet skyldes først og fremmest overbelastning og ses især hos løbere.

Ofte opstår problemet, hvis man begynder at træne mere intensivt, specielt på hårdt underlag eller hvis man er startet for hurtigt op på sin træning. Det ses ofte i forbindelse med sæsonopstart især af div sportsgrene herunder især, håndbold, fodbold, dans mv

Ud over belastningsgrad kan individuelle anatomiske forskelle have betydning for hvor let man kan få skinnebensbetændelse, f.eks tendens til pronation af foden (platfod)..

Det kan være biomekaniske problemer som f.eks. fejlstillinger i ankel, knæ, hofte eller bækken der er årsagen.

Dårlig blodomløb til skinnebenet er også en årsag der ofte ses. Dette vil medføre nedsat resitutionsevne, da vævet ikke modtager tilstrækkeligt med nyt blod til at regenere hurtigt nok.

Det kan også skyldes gamle skader eller operationer i hofte, knæ og ankel der tvinger kroppen til at kompensere.

Det er derfor vigtigt med grundig udredelse og behandling.

OSTEOPATISK BEHANDLING AF SKINNEBENSBETÆNDELSE

Det er vigtig at bestemme årsagen til skaden, samt hvor smerterne kommer fra. Skinnebensbetændelse kan i værste tilfælde medføre træthedsbrud, kronisk inflammations tilstand og problemer i andre led og muskler i kroppen, derfor bør tilstanden behandles hurtigt.

Den osteopatiske behandling her hos CPH Osteopati har flere formål bla..

 • Rette fejlstillinger og ubalancer i ankel, knæ, hofte, bækken og lænd, da nedsat bevægelse her kan medføre overbelastning.
 • Forbedring af nerveforsyning til muskler, sener, knogler og tilhæftninger normaliseres med manuel behandling.
 • Forbedring af kredsløbet – herunder hjerte, lunger, brystkasse, diafragma, lever mv skal undersøges og behandles. Optimal blodgennemstrømning er essentielt for optimal regenerering og restitution.
 • Træningsmængde og belastning af området skal afstemmes.Hos CPH Osteopati er vi både uddannede osteopater og fysioterapeuter, har vi lang erfaring med behandling af alle typer af sportsskader, hvad enten der er tale om elitesports udøvere eller motionister. Vi mange års klinisk erfaring inden for træning, genoptræning og rehabilitering.

Nogle af de mest hyppige skader vi møder hos CPH Osteopati på vores klinkker Amager i København, i Ballerup, Helsingør og Køge kan nævnes;

Løberknæ, springerknæ, skuldersmerter , achillesene smerter, fibersprængninger, iskiassmerter, discusprolapser, rygsmerter, hoftesmerter, knæsmerter, ondt i ryggen, ondt i nakken, ankelsmerter, fodsmerter mv


Vi behandler atleter inden mange typer af sportsgrene bl.a håndbold, fodbold, badminton, svømning, løb, triatlon, cykling, mountainbike, basketball, volleyball, crossfit vægtløftning, styrketræning og bodybuilding.

SKINNEBENSBETÆNDELSE ØVELSER

Her er et forslag til øvelser du kan lave, hvis du ønsker at forbedre dine skinnebensproblemer og eller helt fjerne skinnebensbetændelse. Øvelserne er sammensat af færdiguddannet fysioterapeut og osteopat. Det er mange måder af forebygge og genoptræne når det kommer til skinnebensbetændelse. Dette er et forslag.

 • Et bens tåhæv.
 • Hink på ujævnt underlag
 • Tå bøjning med papir
 • Foramroller på bagside af underben.
 • Stræk af læg muskulatur

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

STRANDLODSVEJ 12

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BIRKERØD

HOVEDGADEN 4 2 sal

3460 BIRKERØD

CPH OSTEOPATI BALLERUP

BORUPVANG 3C

2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

CPH OSTEOPATI HELSINGØR

BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal

3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER

unsplash