Skuldersmerter

Vi fjerner dine skuldersmerter


5 grunde til at Osteopati hjælper på dine skuldersmerter:


 • Vi har lang erfaring - alle vores behandlere har to statsautoriserede uddannelser til både osteopat og fysioterapeut.
 • Vi søger for at behandle årsagen til smerterne, ved at undersøge og behandle hele kroppen, dvs nakken. ryggen, bækken, hoften,
  knæ, ankel, fod, organsystem mv
 • Vi giver de korrekte fysioterapeutiske øvelser tilpasset til din krop og din situation, hvad end skaden skyldes.
 • Vores behandling er effektiv og du får et langvarrigt resultat da behandlingen er en kombination af både osteopati og fysioterapi,
 • Vi indrager dig i din skadesproblematik så du får en forståelse for din egen krop.


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI tlf 93 888 303


Læs mere herunder for at finde ud af årsagerne til dine skuldersmerter. 

Skulderleddet har relation til stort set alle områder og strukturer i kroppen, Der kan derfor være mange årsager til skuldersmerter.
Kompleksiteten i,  at skulderen bliver påvirket af så mange andre kropssystemer gør, at man som behandler skal have en grundig uddannelse og lang erfaring - det har vi. Find alt det du har behov for at vide om osteopati og skuldersmerter herunder.

skuldersmerter, impingement, skulder øvelser, osteopati københavn, behandling, fysioterapi, storkøbenhavn, ballerup, køge

Skulderen er kompleks - vi er osteopatiske specialister

Skulderleddet har relation til stort set alle områder og strukturer i kroppen, Der kan derfor være mange årsager til skuldersmerter.
Kompleksiteten i,  at skulderen bliver på virket at så mange andre kropssystemer gør, at man som behandler skal have en grundiguddanelse og lang erfaring - det har vi. Skulder bliver hyppigst påvirket af følgende strukturer;


 • Nakken/halsen – nerver, muskler og ledbånd påvirker skulderleddet mekanisk og neurologisk - læs mere om nakkesmerter her
 • Lænd og bækken – Flere af kroppen store muskler og fascier strækker sig hele fra bækkenet og breder sig op ad og påvirker enten skulderbladet eller skulderledet i sig selv.
 • Brystkassen – Blodtilførelsen til skulderen kommer herfra og det er derfor vigtigt ift. heling og restitution af skulderen. Brystkassen har ligeledes stor betydning ift. bevægeligheden af hele nakke/skulder åget. - læs mere om thorasic outlet syndrome her
 • Hofte, knæ, ankler – påvirker skulderleddet via. bækkenet i en opadgånde kæde - læs mere om hofte, knæ og ankel her.

Anatomien i din krop

Skulderen er et kompleks led bestående af selve skulderleddet som er et kugleled, men også med vigtige tilhørende led, skulderbæltet, der dannes via kraveben ind til brystbenet og via skulderbladet som glider på vores brystkasse på ryggen. Alle disse led kan betegnes som én enhed der danner skulderen.


Smerter i skulderen, osteopati kan hjælpe.

Skulderen er ofte sæde for mange smerter og fejlfunktioner. Det er et led med stort bevægeudslag og sammenholdt med den ringe mekaniske stabilitet der er i leddet, giver det et sårbart område for skader. Det skønnes at 80% af alle skulderskader er sekundære og skyldes andre problematikker i kroppen. Den smertegivende struktur kan være mange ting lige fra en delvist til en helt overrevet sene eller en irriteret og forstørret slimsæk, som skaber pladsproblemer under bevægelse.

Skulderen bruges til mange forskelige bevægelsestyper der stiller store krav til leddet. På den ene side er der f.eks en kastebevægelse som er en hurtig og meget kraftfuld bevægelse og på den anden side langvarige statiske belastninger med løftet skulder og arm, som det ses i mange arbejdssituationer f.eks foran computer.

Fejlfunktionene i en skulder der kan føre til smerter kan være svære at finde, idet mange led og muskler bliver aktiveret, til selv de minstre bevægelser. Den kliniske diagnose og undersøgelse er derfor svær og ofte kompliceret.


Symptomerne.

Der findes et have af forskellige skuldersmerter her er dem vi oftest ser på vores klinikker i Køge, Ballerup og på Amager.

 • Smerter ved bevægelse over 90 grader i skulderen
 • kraftige jag
 • Smerter ved at sove på siden
 • Smerter ved kontor arbejde
 • Smerter i kravebenet
 • Træningssmerter
 • Smerter på forsiden
 • Smerter oven på skulderen
 • Smerter der går ud i armen
Osteopati til ondt i skulderen, skuldersmerter, skulderskader - Vi er eksperter i osteopati. find os i Køge, Ballerup, København


Seneproblemer i skulderen er den hyppigste årsag

Ondt i skulderen forekommer ofte og skyldes enten ensidigt og gentagent arbejde eller en akutskade f.eks. i forbindelse med sport. Det vil sige, at der sker en overbelastning eller en evt. fejlblastning af skulderen, som medfører inflammation og dermed en nedsat bevægelighed.

Ca. 75 % af skuldersmerter skyldes senebetændelse. Det giver smerte under bevægelse og senen er overbelastet, kan slimsækken ligeledes blive irriteret. Der kan opstå pladsmangel i leddet under bevægelse pga. fortykkelse af sener og muskler, og det kan medfører en afklemning af slimsækken.


Skuldersmerter kan skyldes kravebenet

Skulderen kan ikke bruges uden også at bevæge kravebenet. På kravebenet hæfter muskler, ledbånd og bindevæv, som har relation bl.a. til nakke/hals, brystkasse, organer i brystkassen og organer i abdomen. Derfor kan problemer i ovennævnte områder give skulderproblemer. Kravebenet kan ligeledes være årsag til afklemning af nerver og blodkar der passerer ud i armen.
Kravebenet danner to led med skulderen og forbinder skulderleddet med brystbenet


Frossenskulder og osteopati

Har du ekstrem meget nedsat bevægelighed i skulderen, kan det skyldes en frossenskulder. Dette er en tilstand, hvor bevægeligheden i skulderleddet er betydeligt nedsat pga. en reaktion eller skrumpning af ledkapslen. Ofte er du ikke istand til at løfte skulderen udfra kroppen uden at få smerter.

Den nedsatte bevægelighed kommer snigende, bevægelsen er nedsat i alle retninger, og det medfører stærke smerter. Denne tilstand vil hæmme dig i din dagligdag

Der kan forud for en frossen skulder have været en skulderskade, men tilstanden kan sagtens opstå uden nærmere årsag. Prognosen er langvarig – et til tre år.

Hos CPH Osteopati ser vi dog ofte at frossen skulder bliver brugt som skraldespandsdiagnose for uspecifikke skuldersmerter. Ofte skyldes dette manglende viden eller dianogstisk undersøgelse. Vi er specialuddannede i skulderproblemer som frossenskulder og vi er eksperter i behandling af skulderen, du kan trygt søge hjælp hos os.

Specialister i skuldersmerter, behandling af ondt i skulderen, osteopati og fysioterapi. Vi er grundige og dygtige. Øvelser råd og vejledning.

Ostepati og diagnose af skuldersmerter.

Hvis smerterne har en sovende, snurrende karakter, der f.eks trækker ud i armen eller hånden skyldes det enten nervevævet eller nedsat cirkulation. Læs mere her.

Hvis din nakke og brystkasse mangler bevægelighed, og hvis du har spændinger i bryst- og halsmuskulatur, kan dette medføre føleforstyrrelser og smerter i skulderen.

Skuldersmerter kan ligeledes være refererede smerter – dvs. i virkeligheden stamme fra organer, læs mere om organbehandling her


Behandling af skuldersmerter med osteopati

Hos CPH Osteopati behandler vi selve skulderen og tilhørende led. Men en vigtig del af osteopatien er at vi ser på din krop som en helhed.

For at hjælpe dig af med dine skulderproblemer, arbejder vi med bevægeligheden andre steder i kroppen. Det kan være i din hånd, albue, nakke eller brystkasse. Vi bruger manipulation, muskel- og fasciateknikker for at forbedre dit blodomløb ud til armen, så du hurtigere kan hele og derved komme af med smerterne.

Nedsat bevægelighed i bækken, lænd og hofter– eller måske låsninger i ryggen er også relevante og vil have vores opmærksomhed i behandlingen af dine skuldersmerter.

Det kan være svært at give en skulder tilstrækkelig med ro da den bliver brugt meget i almindelige daglige gøremål, hvorfor behandling og genoptræning kan være langvarig og kræver tålmodighed både fra behandleren og klienten. Vi kombinerer altid din behandling med relevante fysioterapeutiske øvelser for et godt langvarrigt resultat. Book tid online her.