LIDER DU AF SKULDERSMERTER / FROSSEN SKULDER?

HVORFOR HAR JEG ONDT I SKULDEREN?

ÅRSAGERNE TIL ONDT I SKULDEREN / SMERTER I SKULDER OG OVERARM

KORT OM SKULDERSMERTER

Skulderleddet har relation til stort set alle områder og strukturer i kroppen, Der kan derfor være mange årsager til skuldersmerter.
Kompleksiteten i, at skulderen bliver påvirket af så mange andre kropssystemer gør, at man som behandler skal have en grundig uddannelse og lang erfaring - og det har vi.

Skulderen bliver hyppigst påvirket af følgende strukturer;

 • Nakken/halsen – nerver, muskler og ledbånd påvirker skulderleddet mekanisk og neurologisk - læs mere om nakkesmerter her
 • Lænd og bækken – Flere af kroppen store muskler og fascier strækker sig hele fra bækkenet og breder sig op ad og påvirker enten skulderbladet eller skulderledet i sig selv.
 • Brystkassen – Blodtilførelsen til skulderen kommer herfra og det er derfor vigtigt ift. heling og restitution af skulderen. Brystkassen har ligeledes stor betydning ift. bevægeligheden af hele nakke/skulder åget. - læs mere om thorasic outlet syndrome her
 • Hofte, knæ, ankler – påvirker skulderleddet via. bækkenet i en opadgånde kæde - læs mere om hofte, knæ og ankel her.


ANATOMIEN I DIN SKULDER

Skulderen er et kompleks led bestående af selve skulderleddet som er et kugleled, men også med vigtige tilhørende led, skulderbæltet, der dannes via kraveben ind til brystbenet og via skulderbladet som glider på vores brystkasse på ryggen. Alle disse led kan betegnes som én enhed der danner skulderen.

Skulderen er ofte sæde for mange smerter og fejlfunktioner. Det er et led med stort bevægeudslag og sammenholdt med den ringe mekaniske stabilitet der er i leddet, giver det et sårbart område for skader. Det skønnes at 80% af alle skulderskader er sekundære og skyldes andre problematikker i kroppen. Den smertegivende struktur kan være mange ting lige fra en delvist til en helt overrevet sene eller en irriteret og forstørret slimsæk, som skaber pladsproblemer under bevægelse.

Skulderen bruges til mange forskelige bevægelsestyper der stiller store krav til leddet. På den ene side er der f.eks en kastebevægelse som er en hurtig og meget kraftfuld bevægelse og på den anden side langvarige statiske belastninger med løftet skulder og arm, som det ses i mange arbejdssituationer f.eks foran computer.

Fejlfunktionene i en skulder der kan føre til smerter kan være svære at finde, idet mange led og muskler bliver aktiveret, til selv de minstre bevægelser. Den kliniske diagnose og undersøgelse er derfor svær og ofte kompliceret.


- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

skuldersmerter, impingement, skulder øvelser, osteopati københavn, behandling, fysioterapi, storkøbenhavn, ballerup, køge

SYMPTOMER PÅ SKULDERPROBLEMER / FROSSEN SKULDER

Der findes et have af forskellige skuldersmerter her er dem vi oftest ser på vores klinikker i Køge, Ballerup, Birkerød, Amager og Helsingør.

 • Smerter ved bevægelse over 90 grader i skulderen
 • kraftige jag
 • Smerter ved at sove på siden
 • Smerter ved kontor arbejde
 • Smerter i kravebenet
 • Træningssmerter
 • Smerter på forsiden
 • Smerter oven på skulderen
 • Smerter der går ud i armen

SENEPROBLEMER OG SKULDEREN

Ondt i skulderen forekommer ofte og skyldes enten ensidigt og gentagent arbejde eller en akut skade f.eks. i forbindelse med sport. Det vil sige, at der sker en overbelastning eller en evt. fejlblastning af skulderen, som medfører inflammation og dermed en nedsat bevægelighed.

Ca. 75 % af skuldersmerter skyldes senebetændelse. Det giver smerte under bevægelse og når senen er overbelastet, kan slimsækken ligeledes blive irriteret. Der kan opstå pladsmangel i leddet under bevægelse pga. fortykkelse af sener og muskler, og det kan medfører en afklemning af slimsækken.

KRAVEBENET OG SKULDEREN

Skulderen kan ikke bruges uden også at bevæge kravebenet. På kravebenet hæfter muskler, ledbånd og bindevæv, som har relation bl.a. til nakke/hals, brystkasse, organer i brystkassen og organer i abdomen. Derfor kan problemer i ovennævnte områder give skulderproblemer. Kravebenet kan ligeledes være årsag til afklemning af nerver og blodkar der passerer ud i armen. Kravebenet danner to led med skulderen og forbinder skulderleddet med brystbenet.

FROSSEN SKULDER OG OSTEOPATI

Har du i høj grad nedsat bevægelighed i skulderen, kan det skyldes en frossen skulder. Dette er en tilstand, hvor bevægeligheden i skulderleddet er betydeligt nedsat pga. en reaktion eller skrumpning af ledkapslen. Ofte er du ikke i stand til at løfte skulderen ud fra kroppen uden at få smerter.

Den nedsatte bevægelighed kommer snigende, bevægelsen er nedsat i alle retninger, og det medfører stærke smerter. Denne tilstand vil hæmme dig i din dagligdag.

Der kan forud for en frossen skulder have været en skulderskade, men tilstanden kan sagtens opstå uden nærmere årsag. Prognosen er langvarig – et til tre år.

Hos CPH Osteopati ser vi dog ofte at frossen skulder bliver brugt som skraldespandsdiagnose for uspecifikke skuldersmerter. Ofte skyldes dette manglende viden eller diagnostisk undersøgelse. Vi er specialuddannede i skulderproblemer som frossen skulder og vi er eksperter i behandling af skulderen, du kan trygt søge hjælp hos os.

NAKKEN OG SKULDERPROBLEMER/SKULDERSMERTER

De vigtige nerver der styrer bevægelserne af skulderen stammer fra nakken. Fra skulderen, skulder- og skulderblad går der ligeledes en masse muskler til nakken. Samspillet mellem nerverne og musklerne laver bevægelserne og koordinering af skulderen. Hvis nakken er opspændt, låst, eller blokeret vil det påvirke nervene som skal sende signaler til skulderen. Det kan medføre problemer med koordinationen og aktiveringen af muskulaturen hvilket kan gøre til smerter i skulderen.

Hvis skulderen har problemer med muskulaturen kan dette påvirke nakken, derfor kan skulderen være årsag til nakkesmerter og omvendt. Derfor behandler vi altid nakke og skuldre samtidig hvis der er problemer i disse områder. Forskning viser at behandling af nakken med manipulation kan sænke skuldersmerter.


Læs meget mere om nakkesmerter her

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Specialister i skuldersmerter, behandling af ondt i skulderen, osteopati og fysioterapi. Vi er grundige og dygtige. Øvelser råd og vejledning.

LÆND, BÆKKEN OG SKULDEREN

Lænden og bækkenet har direkte og indirekte indflydelse på skulderen.

Direkte via de muskler og fascier der går fra lænd og bækken og som sætter sig på skulder eller skulderblad og indirekte bl.a via rygsøjlen og organerne.
Hvis der opstår spændinger i de store rygmuskler fra bækken og lænd, vil de påvirke din evne til at have fuld bevægelse i skulderen eller det kan begrænse evnen til at aktivere korrekt. Dette kan over tid medføre smerter i skulderen. Her vil årsagen altså ligge et andet sted end i skulderen.

Rygsøjlen påvirker hele kroppen og også skulderen. Låsninger, blokeringer, nedsat bevægelse, discusprolaps, stenose osv. kan påvirke den måde vi bruger ryggen på, hvilket vil have indflydelse på måden vi bruger vores skulder på.

Derfor undersøger og behandler vi altid bækken og lænd hvis det er nødvnedigt når du har skuldersmerter.


Læs mere om rygsmerter her:

Læs mere om bækkensmerter her:

DIAGNOSTICERING AF SKULDERSMERTER

Hvis smerterne har en sovende, snurrende karakter, der f.eks trækker ud i armen eller hånden skyldes det enten nervevævet eller nedsat cirkulation. Læs mere her.

Hvis din nakke og brystkasse mangler bevægelighed, og hvis du har spændinger i bryst- og halsmuskulatur, kan dette medføre føleforstyrrelser og smerter i skulderen.

Skuldersmerter kan ligeledes være refererede smerter – dvs. i virkeligheden stamme fra organer, læs mere om organbehandling her

OSTEOPATISK BEHANDLING AF DINE SKULDERSMERTER / FROSSENSKULDER

Hos CPH Osteopati behandler vi selve skulderen og tilhørende led. Men en vigtig del af osteopatien er at vi ser på din krop som en helhed.

For at hjælpe dig af med dine skulderproblemer, arbejder vi med bevægeligheden andre steder i kroppen. Det kan være i din hånd, albue, nakke eller brystkasse. Vi bruger manipulation, muskel- og fasciateknikker for at forbedre dit blodomløb ud til armen, så du hurtigere kan hele og derved komme af med smerterne.

Nedsat bevægelighed i bækken, lænd og hofter– eller måske låsninger i ryggen er også relevante og vil have vores opmærksomhed i behandlingen af dine skuldersmerter.

Det kan være svært at give en skulder tilstrækkelig med ro da den bliver brugt meget i almindelige daglige gøremål, hvorfor behandling og genoptræning kan være langvarig og kræver tålmodighed både fra behandleren og klienten. Vi kombinerer altid din behandling med relevante fysioterapeutiske øvelser for et godt langvarrigt resultat. Book tid online her.

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

STRANDLODSVEJ 12

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BIRKERØD

HOVEDGADEN 4 2 sal

3460 BIRKERØD

CPH OSTEOPATI BALLERUP

BORUPVANG 3C

2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

CPH OSTEOPATI HELSINGØR

BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal

3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER