Svimmelhed

LIDER DU AF SVIMMELHED?

Osteopati mod svimmelhed er effektivt fordi:

 • Vi sørger for at behandle årsagen til svimmelheden, ved at prøvet at intificere de bagvedliggende årsager.
 • Vi sørger for at optimere blodgennemstrømningen til og fra hovedet for hurtigere heling.
 • Vi sørger for at tilpasse forløbet til den enkelte, da der er store individuelle forskelle på hvordan svimmelhed påvirker din krop og din situation.
 • Vi sætter dig grundigt ind i mekanismerne bag din svimmelhed så du bliver klar over hvordan du kan hjælpe dig selv.


Hos CPH Osteopati har vi specialiceret os i at behandle din svimmelhed..

Herunder kan du læse alt hvad du har behov for at vide om svimmelhed, behandling, ostepati og hjælp til selvhjælp. Vi står klar til at hjælpe dig.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE

behandling af svimmelhed, behandling af balanceproblemer, CPH Osteopati København og Ballerup

HVORFOR ER JEG SVIMMEL?

Svimmelhed forekommer ofte i den danske befolkining og hver tredje dansker over 65 år vil opleve svimmelhed i kortere eller længere perioder.

Hyppige årsager kan være nakkesmerter, blodtryk, kredsløb, øreproblemer mm. Svimmelhedssymptomerne  kan varriere i tid og kan være fra sekunder, minutter til timer.


93% af svimmelhed-henvendelser til vagtlægen er øresten (positionssvimmelhed), virus på balancenerven eller meniére (syndrom der rammer den inderste del af øret.) læs mere senere.  Svimmelhed går ofte hånd i hånd med balanceproblemer og kan skyldes mange faktorer. Er du svimmel, kan vi med stor sandsynlighed afhjælpe din svimmelhed gennem vores osteopatiske undersøgelse og behandling hos CPH Osteopati.

 

 

ÅRSAGER TIL SVIMMELHED

Der findes et utal af årsager til svimmelhed. Det kan være svært at finde de præcise årsager, men vi har specialiseret os i osteopati og svimmelhed.

Herunder kan du læse de mest hyggelige årsger til svimmelhed som vi møder på vores klinikker.

Vores osteopater er færdiguddanede, autoriserede og medlem af danske osteopater. Hos os er du i sikre hænder.

Hyppige årsager til svimmelhed er:


 • Nakkeproblemer
 • Piskesmæld
 • Hovedpine
 • Hjernerystelse
 • Stress
 • Virus
 • Angst
 • Blodtryk
 • Overtræning
 • Søsyge
 • Dehydrering
 • Jernmangel
 • Hedeslag
 • HjertesygdommeNAKKEPROBLEMER OG SVIMMELHED

Den hyppigste årsag til svimmelhed som vi møder hos CPH Osteopati er nakkespændinger.

Hvis man har stillesiddende ensformigt arbejde som kontorarbejde, lange dage med mange møder eller bare generelt stillesiddende livstil, kan det medføre nakkespændinger.

Nakkespændinger giver ofte symptomer som hovedpine, øget træthed, svie og smerter i nakkemusklerne hvilket i sidste ende kan medføre svimmelhed.

Nakkeproblemer som hold i nakken, diskusprolaps i nakken og slidgigt i nakken kan alle påvirke udvikling af svimmelhed. For det første fordi det kan skabe nedsat bevægelighed af nakken og dermed medfører spændinger og for det andet fordi de blodkar der forsyner hjernen med blod og ilt passerer i nakken og halsen.


Du kan læse mere om nakke problemer her
Du kan læse mere om diskusprolaps her

 

PISKESMÆLD OG SVIMMELHED 

Svimmelhed kan opstå som følge af et piskesmæld (whiplash) eller andet traume der påvirker nakke og hoved. Traumer som piskesmæld medfører ofte en kraftig reflektorisk opspænding af nakkensmuskulatur. Nakken og kraniet består af mange receptorer som bliver kraftigt påvirket af et piskesmældstraum.  

Dette kan forstyrre signalerne fra nervesystemet ud til sanserne, hørelsen og balancen. Det kan ligeledes medføre dårlig funktion af de nerver, der registrerer hovedets stilling i forhold til kroppen til synet og resten af kroppen. Dette vil med føre en ubalance i kroppen og svimmelhed kan opstå.

 

HOVEDPINE OG SVIMMELHED

Hovedpine optræder ofte sammen med svimmelhed enten eller som årsag følgevrikning. Dette ses især hvis blodtryk i kroppen generelt eller lokalt i hovedet er for højt, men kan også forekomme hvis blodtrykket er lavt. Hovedpine og svimmelhed opstår ofte i kombination i forbindelse med et slag til hovedet, piskesmæld eller nakkerelaterede gener som nævnt. Der er mange årsager til hovedpine, det kan f.eks. være spændingshovedpine grundet for meget aktivitet i vores nakkemuskulatur eller evt. pga. stress.

 

Du kan læse mere om hovedpine og migræne her

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE

Svimmelhed skyldes nakkesmerter, stress giver svimmelhed, Osteopati, Fysioterapi, København, Ballerup, køge


SVIMMELHED OG HJERNEN 

HJERNERYSTELSE OG SVIMMELHED

Hjernerystelse og følgerne her af kan være meget invaliderende (Læs mere her)
Efter visse hjernerystelser kan der opstå blødning i kraniet og imellem hjernehinder og hjernen.

Hjernen er meget kompleks hvorfor mange forskellige centre tilhører balancen og koordinationen og øget tryk i hjernen, som der kan opstå ved blødning eller hævelse efter slag eller uheld kan påvirke disse centre. Derved kan svimmelhed og balanceproblemer opstå.

50% af patienter der har fået en hjernerystelse oplever svimmelhed. Svimmelheden er ofte uspecifik og der er intet mønster i hvor og hvornår samt hvad der udløser svimmelheden

Du kan læse mere om hjernerystelse her.


STRESS ER ÅRSAG TIL SVIMMELHED

​Stress - psykisk og fysisk stress påvirker kredsløbet således at blodtrykket stiger, især op til hjernen. Det er igennem vores klar til kamp respons at denne stigning opstår.

Stress aktiverer kroppens autonome nervesystem sympaticus også kendt som vores kamp til kamp nervesystemsystem. hvilket medfører at blodkar til vores muskler og hjernen udvider sig.  Blodkar til de indre organer og fordøjelse trækker sig sammen samtidig sammen da vores afslapnings og resitutionsnevesystem, parasympaticus, undertrykkes.

Vores respiration og hjerterytme øges ligeledes under denne 'klar til kamp' respons. Herved øges trykket lokalt i hjernen og  svimmelhed kan opstå.

Aktiviteten i sympaticus medfører også øget muskel tonus og derved muskelspændinger i bla. nakken der som tidligere nævnt kan give svimmelhed.ØRESTEN OG SVIMMELHED

Øresten er et af de mest hyppige årsager til svimmelhed, øresten betegnes som 'godartet positionsbetinget svimmelhed'. Problemet opstår som pludselig svimmelhed uden fortegn især i forbindelse med hovedbevægelser. Som osteopater er vi uddannede I at hjælpe dig med øvelser mod løse øresten, den såkaldte eplays manøvre. Vi anbefaler dog altid et besøg hos lægen hvis vi mistænker øresten.ØRET KAN VÆRE ÅRSAGEN

Balancecenteret og øret hænger sammen. Dette kender vi fra øresten som giver balanceproblemer. Balancecenteret og øret er forbundet af vores 8. kranie nerve (vestibulocochlear nerven). Denne nerve har to grene, den vestibular balancedel og den cochlear høredel.

Balanceproblemer som ofte er associeret med svimmelhed kan kædes sammen med hørelsen eller problemer her som f.eks. tinnitus, meniere, øresten


TINNITUS OG SVIMMELHED

Tinnitus er en opleves af indre lyd lokaliseret til ørene, selvom høresansen og høre funktionen ikke er påvirket udefra.

Vores hørenerve og vores balancenerve er tæt forbundet og tinnitus  skyldes en påvirkning af hørenerven som derved kan påvirke balancenerven og omvendt

Tinnitus kan forekomme efter et slag på hovedet efter støjskader, efter skader i mellemøret, efter sygdom, efter stress forløb eller kan have en arvelig komponent.

Tinnitus kan også være funktionel og skyldes spændinger i og omkring nakken og kæben. Osteopater behandler ofte funktionel tinnitus.


MENIÉRES SYGDOM

Cirka 3.000 danskere er ramt af sygdommen der er lokaliseret til det indre øre, der består af øresneglen og balanceorganet (buegangene).
Sygdommen bevirker pludselige og uforklarlige trykændringer i det indre øre. Sygdommen rammer oftest kun det ene øre, men kan altså i nogle tilfælde angribe det andet øre senere i livet. Sygdommen kan optræde i alle aldre, men indfinder sig især hos midaldrende. Kvinder og mænd rammes lige hyppigt. Tilstanden er især kendetegnet ved anfald af kraftig svimmelhed med kvalme og eventuelt opkastninger. Meniere kan ikke behandles osteopatisk, men vi kan behandle følge problemer, som ondt i hovedet, nakkespændinger, rygsændinger og synsforstyrrelser.

 

VIRUS PÅ DIN BALANCENERVE

Virus på balancenerven (neuritis vestibularis) er en svimmelhedssygdom.  Det kan bl.a opstå efter en virus infektion som f.eks forkølelse. Symptomerne kommer pludseligt med en fornemmelse af at omgivelserne drejer rundt. Dette er meget typisk for denne type svimmelhed og netop dette symptom adskiller denne type af balanceproblemer fra f.eks svimmelhed der skyldes nakkespændinger hvor man mere velføle at kroppen sejler rundt i lokalet

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE

Osteopati fysioterapi svimmelhed og balanceproblemer, hjernerystelse, blodtryk, virus og hovedpine. Osteopatisk behandling CPH Osteopati

SVIMMELHED OM MORGENEN

​Mange oplever svimmelhed om morgenen, dette type svimmelhed fortager sig ofte op ad dagen.

Svimmelheden kan f.eks skyldes manglende ernæring, spændinger eller blodtryk.

Hvis man ikke har fået spist eller drukket nok dagen forinden kan være svimmel når man står op.

Når vi har ligget over et længere stykke tid vil vores blodtryk være lavt. Når vi vågner og rejser os, kan reguleringen være langsom og svimmelhed kan opstå.

Svimmelheden kan også skyldes en akavet sovestilling, f.eks på maven. hvilket kan medføre spændinger og låsninger i nakken, der som tidligere nævnt er en typisk årsag til svimmelhed. Ofte aftager denne type svimmlhed sig ved bevægelse af kroppen samt indtagelse af mad og drikke.


 

VÆSKE OG SVIMMELHED

Det at få væske nok, især rent vand, er essentielt for alle mennesker. Generelt anbefales det at man indtager 2L væske om dagen. Der er flere årsager til at man kommer i væske underskud, man glemmer at drikke, man har for travlt eller stresset. Det kan også være fordi man sveder ekstra meget, fordi man for eksempel dyrker sport, har feber eller opholder sig i et varmt klima. Man kan også tabe væske via opkast og diarre.
De første symptomer på, at kroppen er i underskud, er tørst, mildt ubehag, træthed og forøget puls. Får man ikke slukket sin tørst, vil det udvikle sig til koncentrationsbesvær, hovedpine og svimmelhed.

 

OSTEOPATISK BEHANDLING AF DIN SVIMMELHED

Som nævnt i starten kan der være rigtig mange årsager til svimmelhed.  Vi har her skrevet om det som vi oftest støder på i vores kliniske praksis.

Grundet de mange potetielle årsager og kompleksiteten i forbindelse med svimmelhed bruger vi god tid til ordentlig gennemgang af sygdomshistorien og grundig undersøgelse af dig til din første konsultation. Som osteopater søger vi efter årsagen og det kan i visse tilfælde betyder at vi behandler andre steder end der hvor du oplever dine problemer. For os handler det om at fremme kroppens selvhelende mekanismer og vi undersøger og behandler alle kroppes vigtige systemer.

Læs mere om osteopatisk behandlig her- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE

HVAD SIGER VORES KLIENTER

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

ELIASGADE 10 th

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BALLERUP

INDUSTRIPARKEN 44A, 1.sal + 2. sal

2750 BALLERUP - (SUNPARK)

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER