Danmarks førende inden for osteopati

LIDER DU AF SVIMMELHED?

Svimmelhed forekommer ofte i den danske befolkining og hver tredje dansker over 65 år vil opleve svimmelhed i kortere eller længere perioder.

Hyppige årsager kan være nakkesmerter, blodtryk, kredsløb, øreproblemer mm. Svimmelhedssymptomerne kan varriere i tid og kan være fra sekunder, minutter til timer.


93% af svimmelhed-henvendelser til vagtlægen er øresten (positionssvimmelhed), virus på balancenerven eller meniére (syndrom der rammer den inderste del af øret.) læs mere senere. Svimmelhed går ofte hånd i hånd med balanceproblemer og kan skyldes mange faktorer. Er du svimmel, kan vi med stor sandsynlighed afhjælpe din svimmelhed gennem vores osteopatiske undersøgelse og behandling hos CPH Osteopati.


ÅRSAGER TIL SVIMMELHED

Der findes et utal af årsager til svimmelhed. Det kan være svært at finde de præcise årsager, men vi har specialiseret os i at undersøge og tage udgangspunkt i den enkelte menneskes oplevelse af sin svimmelhed og lade behandlingen tage udgangspunkt i dette.

Herunder kan du læse de mest hyppige årsager til svimmelhed som vi møder på vores klinikker.

Hyppige årsager til svimmelhed er:


 • Nakkeproblemer
 • Piskesmæld
 • Hovedpine
 • Hjernerystelse
 • Stress
 • Virus
 • Angst
 • Blodtryk
 • Overtræning
 • Søsyge
 • Dehydrering
 • Jernmangel
 • Hedeslag
 • Hjertesygdomme

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Svimmelhed skyldes nakkesmerter, stress giver svimmelhed, Osteopati, Fysioterapi, København, Ballerup, køge

NAKKEPROBLEMER OG SVIMMELHED

Den hyppigste årsag til svimmelhed som vi møder hos CPH Osteopati er nakkespændinger.

Hvis man har stillesiddende ensformigt arbejde som kontorarbejde, lange dage med mange møder eller bare generelt stillesiddende livstil, kan det medføre nakkespændinger.

Nakkespændinger giver ofte symptomer som hovedpine, øget træthed, svie og smerter i nakkemusklerne hvilket i sidste ende kan medføre svimmelhed.

Nakkeproblemer som hold i nakken, diskusprolaps i nakken og slidgigt i nakken kan alle påvirke udvikling af svimmelhed. For det første fordi det kan skabe nedsat bevægelighed af nakken og dermed medføre spændinger og for det andet fordi de blodkar der forsyner hjernen med blod og ilt passerer i nakken og halsen.


Du kan læse mere om nakke problemer her
Du kan læse mere om diskusprolaps her

PISKESMÆLD OG SVIMMELHED 

Svimmelhed kan opstå som følge af et piskesmæld (whiplash) eller andet traume der påvirker nakke og hoved. Traumer som piskesmæld medfører ofte en kraftig reflektorisk opspænding af nakkensmuskulatur. Nakken og kraniet består af mange receptorer som bliver kraftigt påvirket af et piskesmældstraum.  

Dette kan forstyrre signalerne fra nervesystemet ud til sanserne, hørelsen og balancen. Det kan ligeledes medføre dårlig funktion af de nerver, der registrerer hovedets stilling i forhold til kroppen til synet og resten af kroppen. Dette vil med føre en ubalance i kroppen og svimmelhed kan opstå.

HOVEDPINE OG SVIMMELHED

Hovedpine optræder ofte sammen med svimmelhed enten eller som årsag følgevirkning. Dette ses især hvis blodtryk i kroppen generelt eller lokalt i hovedet er for højt, men kan også forekomme hvis blodtrykket er lavt. Hovedpine og svimmelhed opstår ofte i kombination i forbindelse med et slag til hovedet, piskesmæld eller nakkerelaterede gener som nævnt. Der er mange årsager til hovedpine, det kan f.eks. være spændingshovedpine grundet for meget aktivitet i vores nakkemuskulatur eller evt. pga. stress.

 

Du kan læse mere om hovedpine og migræne her

HJERNERYSTELSE OG SVIMMELHED

Hjernerystelse og følgerne her af kan være meget invaliderende (Læs mere her)
Efter visse hjernerystelser kan der opstå blødning i kraniet og imellem hjernehinder og hjernen.

Hjernen er meget kompleks hvorfor mange forskellige centre tilhører balancen og koordinationen og øget tryk i hjernen, som der kan opstå ved blødning eller hævelse efter slag eller uheld kan påvirke disse centre. Derved kan svimmelhed og balanceproblemer opstå.

50% af patienter der har fået en hjernerystelse oplever svimmelhed. Svimmelheden er ofte uspecifik og der er intet mønster i hvor og hvornår samt hvad der udløser svimmelheden

Du kan læse mere om hjernerystelse her.

STRESS ER ÅRSAG TIL SVIMMELHED

Stress - psykisk og fysisk stress påvirker kredsløbet således at blodtrykket stiger, især op til hjernen. Det er igennem vores klar til kamp respons at denne stigning opstår.

Stress aktiverer kroppens autonome nervesystem sympaticus også kendt som vores kamp til kamp nervesystemsystem. hvilket medfører at blodkar til vores muskler og hjernen udvider sig.  Blodkar til de indre organer og fordøjelse trækker sig sammen samtidig sammen da vores afslapnings og resitutionsnevesystem, parasympaticus, undertrykkes.

Vores respiration og hjerterytme øges ligeledes under denne 'klar til kamp' respons. Herved øges trykket lokalt i hjernen og  svimmelhed kan opstå.

Aktiviteten i sympaticus medfører også øget muskel tonus og derved muskelspændinger i bla. nakken der som tidligere nævnt kan give svimmelhed.

ØRESTEN OG SVIMMELHED

Øresten er et af de mest hyppige årsager til svimmelhed, øresten betegnes som 'godartet positionsbetinget svimmelhed'. Problemet opstår som pludselig svimmelhed uden fortegn især i forbindelse med hovedbevægelser. Som osteopater er vi uddannede I at hjælpe dig med øvelser mod løse øresten, den såkaldte eplays manøvre. Vi anbefaler dog altid et besøg hos lægen hvis vi mistænker øresten.

ØRET KAN VÆRE ÅRSAGEN

Balancecenteret og øret hænger sammen. Dette kender vi fra øresten som giver balanceproblemer. Balancecenteret og øret er forbundet af vores 8. kranie nerve (vestibulocochlear nerven). Denne nerve har to grene, den vestibular balancedel og den cochlear høredel.

Balanceproblemer som ofte er associeret med svimmelhed kan kædes sammen med hørelsen eller problemer her som f.eks. tinnitus, meniere, øresten.

TINNITUS OG SVIMMELHED

Tinnitus er en opleves af indre lyd lokaliseret til ørene, selvom høresansen og høre funktionen ikke er påvirket udefra.

Vores hørenerve og vores balancenerve er tæt forbundet og tinnitus  skyldes en påvirkning af hørenerven som derved kan påvirke balancenerven og omvendt

Tinnitus kan forekomme efter et slag på hovedet efter støjskader, efter skader i mellemøret, efter sygdom, efter stress forløb og kan være et symptom på corona senfølger.

Tinnitus kan også være funktionel og skyldes spændinger i og omkring nakken og kæben. Osteopater behandler ofte funktionel tinnitus.


Læs mere om tinnitus og behandling her:

Læs mere om corona senfølger her

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Osteopati fysioterapi svimmelhed og balanceproblemer, hjernerystelse, blodtryk, virus og hovedpine. Osteopatisk behandling CPH Osteopati

MENIÉRES SYGDOM

Cirka 3.000 danskere er ramt af sygdommen der er lokaliseret til det indre øre, der består af øresneglen og balanceorganet (buegangene).
Sygdommen bevirker pludselige og uforklarlige trykændringer i det indre øre. Sygdommen rammer oftest kun det ene øre, men kan altså i nogle tilfælde angribe det andet øre senere i livet. Sygdommen kan optræde i alle aldre, men indfinder sig især hos midaldrende. Kvinder og mænd rammes lige hyppigt. Tilstanden er især kendetegnet ved anfald af kraftig svimmelhed med kvalme og eventuelt opkastninger. Meniere kan ikke behandles osteopatisk, men vi kan behandle følge problemer, som ondt i hovedet, nakkespændinger, rygsændinger og synsforstyrrelser.

VIRUS PÅ DIN BALANCENERVE

Virus på balancenerven (neuritis vestibularis) er en svimmelhedssygdom.  Det kan bl.a opstå efter en virus infektion som f.eks forkølelse. Symptomerne kommer pludseligt med en fornemmelse af at omgivelserne drejer rundt. Dette er meget typisk for denne type svimmelhed og netop dette symptom adskiller denne type af balanceproblemer fra f.eks svimmelhed der skyldes nakkespændinger hvor man mere velføle at kroppen sejler rundt i lokalet

SVIMMELHED OM MORGENEN

​Mange oplever svimmelhed om morgenen, dette type svimmelhed fortager sig ofte op ad dagen.

Svimmelheden kan f.eks skyldes manglende ernæring, spændinger eller blodtryk.

Hvis man ikke har fået spist eller drukket nok dagen forinden kan være svimmel når man står op.

Når vi har ligget over et længere stykke tid vil vores blodtryk være lavt. Når vi vågner og rejser os, kan reguleringen være langsom og svimmelhed kan opstå.

Svimmelheden kan også skyldes en akavet sovestilling, f.eks på maven. hvilket kan medføre spændinger og låsninger i nakken, der som tidligere nævnt er en typisk årsag til svimmelhed. Ofte aftager denne type svimmlhed sig ved bevægelse af kroppen samt indtagelse af mad og drikke.

VÆSKE OG SVIMMELHED

Det at få væske nok, især rent vand, er essentielt for alle mennesker. Generelt anbefales det at man indtager 2L væske om dagen. Der er flere årsager til at man kommer i væske underskud, man glemmer at drikke, man har for travlt eller stresset. Det kan også være fordi man sveder ekstra meget, fordi man for eksempel dyrker sport, har feber eller opholder sig i et varmt klima. Man kan også tabe væske via opkast og diarre.
De første symptomer på, at kroppen er i underskud, er tørst, mildt ubehag, træthed og forøget puls. Får man ikke slukket sin tørst, vil det udvikle sig til koncentrationsbesvær, hovedpine og svimmelhed.

OSTEOPATISK BEHANDLING AF DIN SVIMMELHED

Som nævnt i starten kan der være rigtig mange årsager til svimmelhed.  Vi har her skrevet om det som vi oftest støder på i vores kliniske praksis.

Grundet de mange potetielle årsager og kompleksiteten i forbindelse med svimmelhed bruger vi god tid til ordentlig gennemgang af sygdomshistorien og grundig undersøgelse af dig til din første konsultation. Som osteopater søger vi efter årsagen og det kan i visse tilfælde betyder at vi behandler andre steder end der hvor du oplever dine problemer. For os handler det om at fremme kroppens selvhelende mekanismer og vi undersøger og behandler alle kroppes vigtige systemer.

Læs mere om osteopatisk behandling her

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
1 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
3 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
3 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER