Vagus Nerven

SLIP FOR PROBLEMER MED VAGUS NERVEN


Osteopat behandling af vagus nerven er effektivt. -  Se også vores øvelser

Vagus nerven er en komplex størrelse der har indflydelse på rigtig mange af kroppens vigtige funktioner.
Men du har problemer eller symptomer på problemer med vagus nerven så kan du muligvis opleve, nakkesmerter, stress, hovedpine, hæshed, synkeproblemer irritabeltyktarm, oppustethed, mavesmerter, forstoppelse, diarre eller andre funktionelle problemer relaterede til mavetarm kanalen. Herunder kan du læse alt det du har behov for at vide om vagus nerven inklusiv hvordan vi behandler og afhjælper dine problemer med vagus nerven. Her under kan du blandt andet læse om hvorfor vagus nerven kan give de ovennævnte symptomer og nederst her på siden kan du få information om behandling og øvelser til selvhjælp.


- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE

Vagus nerve, behandling af vagus, vagusproblemer, fordøjelse vagus, osteopati til vagus nerven, vagusbehandling, København, Køge, Ballerup. Nervesystem vagus, vagusnerve, hjælp til vagus

OSTEOPATI OG VAGUS NERVEN
Vagus nerven er en kranie nerven, den kaldes også vagabond nerven pga den store udbredelse den har I kroppen. Den består af både motoriske og sensorikse nervefibre.
Ca 80% af nervens funktion er at overvåge fordøjelse og ca 20% er af motoriske fibre der kontrollere mave tarmsystemet.
Nerven spiller desuden en stor rolle i forhold til den del af vores autonomenervesystem der har med resitution og afslapning at gøre (rest/digrest) (parasympaticus)


ANATOMI OG VAGUS NERVEN
Nerven udspringer både på højre og venstre side fra hjernestammem går ud gennem en lille åbning i kraniet (forarmen jugulare) øverst ved nakken.
Derefter forsætter den langs vores hals, her forgrener den sig til og giver signal vores stemmelæber, svælg, lunger og hjertet. Herefter fortsætter den på forsiden ned gennem brystkassen og gennem vores vejrtrækningmuskel. Herfra giver den signaler alle vores organer der har med fordøjelsen at gøre samt nyrene.

Vagus nerven har mange funktioner, flere end vi kan nå at nævne her, men lige fra at styre lunge og hjerterytme til funktionen af gane og luftrør til at være den nerve, der overordnet styrer fordøjelsen samt hele den vigtige del af vores nervesystem, der har med restitution og afslapning at gøre (parasympaticus). Hos vagus nerven er 20% af nervefibrene motoriske og kontrollerer fordøjelsen og cirka 80% af nervefibrene er sensoriske fibre og sender signaler ind til centralnervesystemet.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE

vagus nerve behandling, hjælp til vagus, vagus. kranienerve behandling, kraniosacral behandling af nervus vagus, forstoppelse, ondt i maven, kend din vagus, øvelser for vagus nerven. Vagus behandling, oteopati, København, Ballerup, Køge

HOVEDPINE og VAGUSNERVEN
Hvis du lider af migræne, spændingshovedpine, hovedpine bag øjnene, ondt i tindingerne, nakke spændingshovedpine eller er generelt tung og trætså kan vagus nerven være problemet, både direkte og indirekte.

Indirekte kan være med problemer med maven og tarmsystemet så som, irritabel tyktarm, oppustethed, kramper, forstoppelse infektioner mv. det vil nemlig sende en stor mængde advarselssignaler via nerven mod central nervesystemet og dette kan få nakken til at spænde op. Husk på at 80% af nervens funktion er at overvåge  og sende signalerne direke til hjernen via nakken og derved få nakkens muskulatur til at spænde op.

Nakkens muskulatur hæfter på kraniet og hvis der opstår spændinger her kan du derfor få problemer som spædningshovedpine, nakkehovedpine, summende/prikkende stikkende fornemmelse i baghovedet og det kan være en trigger til migræne.

Læs mere om hovedpine og migræne her.

SKYNKEPROBLEMER OG VAGUS NERVEN
Alle muskler på nær en, omkring pharynx, svælget, bliver styret af vagus nerven. Så er der problemer med svælget eller halsen, f.eks problemer med halsspændinger, en fornemmelse af en klump i halsen. problemer med at synke eller problemer med fejlsynkning, så er det vigtigt at få undersøgt om vagus nerven er problemet. Da vagus også giver signal til vores bløde gane kan man nemt osteopatisk tjekke om det er her problemet ligger. Det gøres ved at få patienten til åbne munden op sige ‘aaah’ - Hvis ganen ikke løfter sig ens i begge sider kan det være tegn på problemer med vagus nerven.NAKKESMERTER og VAGUS NERVEN
Hvis vagus nerven bliver irriteret, som følge af afklemning mekanisk, maveproblemer, kranie problemer eller andet, kan det medføre at muskulaturen spænder op i nakken. Nakkestivhed, nakkesmerter, myoser samt hold og låsninger i nakken, kan derfor hænge sammen med din vagus nerve.

Vagus nerven udspringer mere præcist fra vores øverste nakkehvivler (C0-C2) og dens opgave er at sikre at fordøjelsen fungerer optimalt.
Nerven er dog primært sensorisk og afferent hvilket betyder den overvåger vores fordøjelsessystem, registrerer hvordan det har det og sender disse input til vores hjerne via nakken.

Problemer med maven og tarmsystemet så som, irritabel tyktarm, oppustethed, kramper, forstoppelse infektioner mv. vil sende en stor mængde advarselssignaler via nerven og dette kan få nakken til at spænde op.
Det kan betyde, at du får problemer med bevæglighenden af nakken.
Den nedsatte bevægelse kan medføre smerter fra nakken, men kan også være årsag til kvalme, utilpashed og svimmelhed


Læs mere om nakke problemer her.

Læs mere om svimmelhed her.


HJERTE OG VAGUS NERVEN,
Vagus nerven har den overordnede stykring af vores hjerte rytme. Dette sker fuldstændig ubevidst som en del ag vores autonome nerve system. Det er en forgrening fra vagus nerven der hedder n. Cardicus cervicalis superior der står for innevertionen
Denne funktion som vagus nerven også besidder viser blot hvor vigtig denne nerve er for kroppen. En sund tobnus i vagus nerven kan derfor både påvirke kroppen fysisk og mentalt i en positiv retning. Ved problemer med hjertet vil vi altid henvise dig til undersøgelse hos din egen læge først.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE

Vagus nerven, nervus vagus, behandling af kranienerver, forstoppelse vagys, fordøjelsesproblemer, ondt i maven vagus, hårdmave vagus, stress.

LUNGERNE OG VAGUS NERVEN
Vagus nerven har lige som med hjertet en direkte indvirkning på vores lunger og er med til at kontrollere vores vejrtrækningsrate og vejrtrækningsdybde. Når vi trækkervejret almindeligt bliver vores vagus nerve også stimuleret og derfor vil det også have en positiv effekt med dybevejrtræknings øvelser når vi er stressede eller pressede. Dette vil nemlig stimulere vagus aktivitet som vil fremme aktiviteten i vores aflaspningsnevesystem, parasympaticus. Parasympaticus har med den del af vores nersystem at gøre der handler om at resituere og genopbygge kroppen. Her spiller vagus en helt særlig og central rolle.


MAVEPROBLEMER OG VAGUS NERVEN
Vagus nerven som er vores 10. kranienerve er linket i mellem vores hjerne og vores tarmen.
Vagusnerven regulerer bl.a vores fordøjelse og vores helingsprocessor. Vagus nervens påvirkes af dårligt tarmmiljø hvilket kan påvirke vores hjerne, mentale helbred og generelle trivsel. Signaler fra vores tarmsystem rammer samme steder i vores hjerne som vores humør center. Det er derfor påvist at problemer med maven kan lede til angst og depression, vagus nerven er budbringeren.
Som nævnt overvåger vores vagus nerve hele fordøjelses systemet og 80% af vagusnervens opgave er at sende signaler ind til centralnervesystemet og hjernen om tilstanden i maven.

1,5 mio danskere lider af mave- og fordøjelsesproblemer det er lige fra regelmæssig forstoppelse, diarre, oppustethed, irritabel tyktarm, luft og ondt i maven. Det er derfor vigtigt at tage fordøjelsesproblemer alvorligt, idet optagelsen af næringsstoffer ikke foregår optimalt og fordi det formodes at kan være en sammenhæng mellem udviklingen af alzheimers og skizofreni. Det gør behandlingen af vagusnerven og hele fordøjelses systemet endnu mere vigtigt.

Læs mere om irritabel tyktarm her;
Læs mere om forstoppelse her:


VEJRTRÆKNINGSMUSKLEN OG VAGUS NERVEN
Vores vagus nerve penetrerer direkte gennem vores vejrtrækningsmuksel,diafragma, inden den når ned i maven og giver signal til vores organer. Diafragma er vores store muskel i mellemgulvet. Den sidder på vores på indersiden af vores nederste ribben og går ned i hæfter i lænden.
Diafragma får nerveinformation fra nakken, nervus phrenicus. Låsninger i nakken, brystryggen og lænden kan begrænse bevægelsen af diafragma og derved påvirker mobiliteten af musklen og som konsekvens heraf påvirke vagusnerven.
Hvis man ikke er i stand til at trække vejret ned i maven f.eks pga stress vil dette også få diafragma til at spænde op og kan give problemer for vagusnerven. Behandling af vejrtrækningmusklen og øvelser for denne er derfor rigtig vigtige når vi taler om, at vagus nerven skal kunne fungere optimalt.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE

BEHANDLING AF VAGUS NERVEN - OSTEOPATI TIL VAGUS
Ved behandling af vagus nerven er det ført vigtigt at forså at problemet ofte strammer fra ubalance i kroppen.
Her er det vigtigt at have fokus spå KRAMS faktoerne. Kost, motion, alkohol, motion, stress.
Det er essentielt for en velfungerende vagus nerve og er basic for en behandling. Under vores første samtale med klienten vil vi spørge ind til disse faktorer og komme med råd og vejledning hvis din krop er i ubalance.
Osteopati er Manuel medicin, dette betyder vi behandler med vores hænder. Vagus nervens vej fra kraniet ned til maven skal være fri. Derfor vil vi have fokus på at behandle kraniet, nakken, halsen, samt halsens fascier. Dernæst vi vil fokusere på kravebenet, den bevægelighed og undersøgelse her af. Vi vil fokusere på mobilitet af brystkassen, ribbene, bryst ryggen og vejrtrækningsmuklen som vagus nerven penetrerer inden den når ned i maven.
Når vi når ned i maven vil vi undersøgelse og behandle tarmsystemet og alle organer der har med fordøjelsen at gøre inkl nyrene.


ØVELSER FOR VAGUSNERVEN

Hvis du vil forbedre funktionen af din vagus nerve kan du f.eks fokusere på:
- Vejrtræningsøvelser
- Nakkeudspænding eller massage heraf.
- Mobilisering af brystryggen, f.eks med foamroller
- Meditation
- Synge
- Gurgle
- Grine
- Lave yoga
- Gå ture vær aktive
- Lave repitative squats

- BOOK TID ONLINE KLIK HER 

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BALLERUP | KØGE