Danmarks førende inden for osteopati

BLIV FRI  FOR RYGSMERTER!

60– 80% af befolkningen vil opleve rygsmerter i deres liv og hvert år oplever 15-20 % af befolkningen smerter fra ryggen.

Ondt i ryggen er den mest hyppige smerteproblematik for mennesker over 45 år.

80% af alle mennesker vil dog komme sig over akutte smerter fra lænden efter 3 dage til 3 uger, med og uden behandling.

Op til 90% af smerter fra lænden vil være gået over inden for 6-12 uger.


Diverse symptomer på ondt i ryggen viser sig ved:

 • Hekseskud/låsning/hold i ryggen
 • Rygsmerter og graviditet.
 • Stivhed i ryggen, især om morgenen eller efter at have siddet ned.
 • Generel ubehag murrende smerter i ryggen
 • Træthedsfornemmelse i ryggen.
 • Skarpe smerter især ved bevægelse
 • Smerteudstråling til balle eller ben.


Hvert eneste symptom har en forskellig smertetype (murrende, prikkende, stikkende, jagende, dump mv.) og netop smertetypen er vigtig for en osteopat. Det er ofte smertetypen der indikere for osteopaten hvilken struktur i din ryg der gør ondt (knogle, muskler, led, nerver mv.) og hvad der skal undersøges ærmere.

For en osteopat er smerte ikke bare smerte, det er således en vigtig del af undersøgelse at kunne identificere præcis hvilken struktur der er årsagen til smerterne, for derved at kunne sætte ind med korrekt behandling.


ÅRSAGER TIL RYGSMERTER / LÆNDESMERTER / HOLD I RYGGEN 

Der kan være mange forskellige årsager til smerter i ryggen. Hos CPH Osteopati undersøger og betragter vi kroppen og ryggen som en helhed med det formål at finde og behandle årsagerne til smerterne i ryggen. Disse smerter kan være forårsaget af problemer og dysfunktioner mange steder i kroppen som f.eks;

 • Nakke og skuldesmerter kan forårsage problemer i ryg og lænd. Nedsat bevægelighed, stivhed eller smerter fra enten skulderen eller nakken vil påvirke måden du bruger din krop på. Dette ændrede bevægemønster kan påvirke ryggen og medføre smerter.
  Læs mere om nakkesmerter her,

 • Organsystemet - Organsystemet forårsage refererede smerter til ryggensøjlen. Har du eksempelvis problemer med leveren grundet dårlig livsstil som inaktivitet, forkert kost eller for meget alkohol, kan leveren sende smertesignaler til ryggen. Dette gør sig gældende for alle organer i kroppen. Læs mere om organ behandling her.


 • Stillesiddende arbejde eller ensidigt gentaget arbejde spiller også en stor rolle - Stillesiddende arbejde har en negativ indvirkning på kredsløbet og kroppens binde-, knogle- og mukelvæv.  Over tid vil stillesiddende eller ensidigt arbejde påvirke mobiliteten i kroppens væv. Det vil også påvirke blogennemstrømningen i vævet og derved vores evne til at regenerer kroppen.

 • Arvæv i kroppen - Arvæv er et af de største traumer kroppen han blive udsat for. Arvæv medfører nedsat mobilitet af kroppens bindevæv og vil derved medføre at kroppen skal kompensere for bevægelse. Hos CPH Osteopati kan vi behandle arvæv i kroppen, der måtte påvirke muskler, led og organer der mangler funktioner og bevægelighed. Læs mere om behandling af arvæv her

 • Bækkenproblemer - bækkenet, og korsbenet danner en bimekanisk enhed sammen med lændehvirvlerne, de pårvirker hinanden. Nedsat bevægelse i bækknet, tidligere skader eller bækkenløsning kan betyde, at ryggen ikke bevæger sig optimalt. Dette kan medføre kompenserende rygsmerter i kroppen Læs mere om bækkenproblemer her;

 • Hofte, knæ og ankel problemer kan medføre rygsmerter - disse led danner en biomekanisk kæde op til ryggen. Problemer i et led vil kunne påvirke ryggen og medføre smerter da ryggen skal kompensere for de problemer der evt måtte være i de nævnte led.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Behandling af scheuermann, skævryg, benlængdeforskel, scoliose, facetled, låst led, skævt led CPH Osteopati

DISCUSDEGENERATION I RYGGEN

Degeneration en del af det, at blive ældre og kan opstår i de fleste led i hvirvelsøjlen. Degenerationen er en naturlig nedbrydning af vores discus skiver mellem ryghvirvlerne. Det varierer fra person til person hvor meget og hvor hurtigt en disc degeneres. Denne naturlige process kan sammenlignes med grå hår og rynker som vi får med alderen.

Nedbrydningen kan medføre inflammation i leddene og kan give lokale og udstrålende smerter. Hvis degeneration er årsagen til dine problemer opfattes smerten typisk som murrende. Smerterne kan forværres i siddende position, når man bøjer sig forover, løfter tungt eller roterer. Smerterne kan forsvinde af sig selv når vi passerer 60 år. Røngten billeder vil kunne bruges til at diagnosticere og afgøre graden af discus degeneration.  Styrketræning og mobilisering af berørte områder har god effekt på at nedsætte rygsmerterne.

DISCUSPROLAPS I RYGGEN

Er en udposning af den geleagtige discuskerne, som bryder igennem discusskivens bindevævsring og ledbånd bagud mod rygmarvskanalen. Her kan prolapsen trykke på nervene i ryggen samt rygmarven og give udstråling ned til benene. Det ses oftest i 30-50 års alderen, som følge af begyndende slid af discusskiverne. Discusprolaps kan opstå i hele rygsøjlens forøb, men 90% af alle discusprolapser opstår i lænderegionen.


Symptomer på discusprolaps kan være lokale smerter i lænden, ofte med strålende smerter ned i benet, under knæniveau, med føleforstyrrelser og nedsat kraft af muskulaturen tilfølge.

I 90% af tilfældende vil man behandle prolapserne konservativt, hvilket betyder uden operation, og består oftest af aktiv aflastning og træningsøvelser med gravist stigende intensistet.


Rigtig mange mennesker lever dog med discusprotusion eller discusprolaps uden symptomer. Ofte er det ikke selve prolapsen der gør ondt, men den inflammation der opstår i discusskiven og nerveroden.

FACETLEDSLÅSNING I RYGGEN

Det er det man i daglig tale kender som et hold i ryggen eller et såkaldt hekseskud.

Det er de små ledforbindelser mellem to ryghvirvler der trigger smerten. Det kan opstå pludseligt efter en bevægelse og vil begrænse bevægeligheden af ryggen. Det kan give smerte jag og kan opstå i hele rygsøjlen. Der er mange årsager til det kan opstå, overdreven fysisk stress af kroppen, dårlige arbejdsstillinger, ensidigt gentaget arbejde,  pludselige hurtige bevægelser, stress, for lidt søvn mv. Problemet kan løses lokalt med en manipulation (knæk), mobilisering eller træningsinstruktion, men det bør altid undersøges hvad den bagvedliggende årsag til problemet er.


Der findes et væld af andre årsager som i visse tilfælde kan give rygsmerter, feks.

 • Scoliose (Medfødt skævhed),
 • Spondylolistese ( fremadglidning af en hvirvel i forhold til underliggende hvirvel),
 • Spinal stenose (Forekommer når området omkring rygmarven indsnævres, hvorved der lægges pres på rygmarven og de spinale nerver)
 • Slidgigt
 • Scheuermann (ryg derformitet)

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Rygsmerter, ondt i ryggem, smerter mellem skulderblade, discusprolaps, hold i ryggen. Osteopat i København, Ballerup Osteopati, Osteopat i Køge

OSTEOPATISK BEHANDLING AF RYGPROBLEMER/RYGSMERTER

En osteopat kigger helhedsorienteret på kroppen og undersøger og behandler alle kroppens systemer, muskler, led, nervesystem, organsystem, blodsystem, lymfesystem og det kranielle system. Alle systemerne har en direkte påvirkning på hinanden og det er derfor afgørende for heling af rygsmerter, at de samarbejder optimalt. Der kan været simple årsager til akutte smerter i ryggen som kan løses på en enkelt behandling, men det er langt fra altid tilfældet og det er altid vigtigt med grundig udredning.

Du kan hjælpe dig selv være at gøre en række forskellige ting;

Du skal bevæge dig og holde dig igang uanset smerter - al bevægelser som udgangspunkt godt. Du må ikke være bange for bevægelse, din ryg er en stærk struktur. Du bør undgår 'fear avoidence' hvor du undgår specifikke bevægelser, fordi du er bange for at blive skadet igen.  Du bør reducere stress, smide overflødige kilo, spise sundt, dyrke motion og få nok søvn.

Du skal variere dine arbejdsstillinger ofte og få bevæget dig i dit daglige virke.  Træning og bevægelser er som udgangspunkt det vigtigste for at undgå rygsmerter og for at komme af med rygsmerter.


En osteopat er interesseret i at finde årsagen til dine ryggener, derfor bliver hele kroppen undersøgt for at osteopaten kan finde og behandle den bagvedliggende årsag. Dette vil sikre at smerterne ikke kommer igen. Det er også vigtigt at finde den struktur der gør ondt og sikre at der er optimal blodgennemstrøming hertil.

Osteopaten skal ydermere sikre sig, at ryghvivlerne i ryggen kan bevæge sig fri og osteopaten kan behandle leddene og muskulaturen lokalt med manipulationer (knæk) og mobiliseringer hvis det skønnes nødvendigt.


Osteopaten kan ligeledes behandle de organer der har med immunforsvaret at gøre, for at sikre, at det fungerer optimalt, så kroppen hurtigt kan slå inflammationer ned og komme sig. Læs mere om vigtigheden af organbehandling her.Det er også vigtigt, at arbejde med det kranielle system og derved sikre god balance i mellem vores nervesystemer og sørge for at kroppen kan få ro til at hele af sig selv.

BETEGNELSER FOR RYGSMERTER

Hos CPH Osteopati0 behandler vi alle typer af rygsmerter. Skæv ryg. Scoliose. Låsning i ryggen. Hekseskud. Diskusprolaps. Facetleds Syndrom. Hold i ryggen. Træthed, tunghed og generelt ondt i ryggen. Smerter hold låsning i alle ryghvirvler. Lumbago. Smerter mellem skulderbladene. Låsninger mellem skulderbladene. Iskias. Myoser. Lændesmerter. Bestil tid her.

ØVELSER MOD SMERTER I RYGGEN OG LÆNDEN

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Det siger vores kunder
Susanne Falk Lorentzen

Nemt at få tider, god behandling og jeg kan varmt anbefale Dzenis som ikke kun sørgede for at mine smerter forsvandt, men også forklarede årsag og de behandlinger han udførte. Tak for et fint forløb. Mvh Susanne

(Translated by Google)
Easy to get appointments, good treatment and I can highly recommend Dzenis, who not only made sure that my pain disappeared, but also explained the cause and the treatments he carried out. Thank you for a nice course. Etc. Susanne

Se mere
1 år siden
Cecilie T (CT)

Fantastisk behandling!

(Translated by Google)
Fantastic treatment!

Se mere
1 år siden
Anne-Sofie Kristoffersen

Havde en rigtig god og meget behagelig oplevelse hos Cph osteopati. Blev mødt med empati, ro og en meget professionel behandler. Tak for det. Kan varmt anbefale dette sted.

(Translated by Google)
Had a really good and very pleasant experience at Cph osteopathy. Was met with empathy, calmness and a very professional therapist. Thank you. Can highly recommend this place.

Se mere
1 år siden
Nanna Moos

Min inderligste anbefaling går hertil - Matti. Matti har givet mig min hverdag tilbage efter et forløb i trygge hænder i en rolig atmosfære. Det er rart at blive mødt i øjenhøjde med en faglighed og medmenneskelighed SÅ fin. Jeg er kommet i stærk bedring med et resultat af et markant fald i sygedage efter, at Matti har behandlet mine mavesmerter. Det her sted var mit sidste forsøg på bedring. Jeg valgte Matti ud fra hans gode anmeldelser og hans beskrivelse af sig selv på hjemmesiden- som jeg kun kan være enig i. Matti fandt en sammenhæng, hvor jeg havde ubalance, som tidligere behandlere i sundhedssystemet ikke kunne. Jeg ved, hvor jeg kan finde Matti, såfremt problemer igen mod forventning og håb skulle opstå. Alt i alt, en god oplevelse. 🙏🏼 :)

(Translated by Google)
My heartiest recommendation goes here - Matti. Matti has given me back my everyday life after a course in safe hands in a calm atmosphere. It is nice to be met at eye level with such fine professionalism and humanity. I have made a strong recovery with a significant reduction in sick days as a result after Matti treated my abdominal pain. This place was my last attempt at recovery. I chose Matti based on his good reviews and his description of himself on the website - which I can only agree with. Matti found a context where I had an imbalance that previous practitioners in the health system could not. I know where I can find Matti, should problems arise again against expectation and hope. Overall a good experience. 🙏🏼 :)

Se mere
2 år siden
Katrine Borres Jensen

Jeg har været rigtig glad for at komme hos CPH osteopati.
Matti er fagligt super dygtig og også en enormt behagelig person. Han har en rigtig god fornemmelse for mit forhold til min krop og tilpasser behandlingen derefter.
Mit problem viste sig i sidste ende at kræve en operation, så det blev ikke som sådan ”løst” hos Matti, men han har været en kæmpe hjælp i processen med at nå frem til den løsning og i beslutningen om, hvorvidt jeg skulle takke ja til operation – igen med en rigtig fin fornemmelse for mit personlige udgangspunkt og mine behov. Jeg har virkelig følt mig set og forstået.
Jeg er ikke i tvivl om, at det er Matti jeg går til, næste gang jeg har behov for hjælp.

(Translated by Google)
I have been very happy to come to CPH osteopathy.
Matti is professionally super skilled and also an enormously pleasant person. He has a really good feel for my relationship with my body and adapts the treatment accordingly.
My problem turned out to require surgery in the end, so it wasn't "solved" as such with Matti, but he has been a huge help in the process of reaching that solution and in deciding whether I should accept for surgery - again with a really good feeling for my personal starting point and my needs. I really felt seen and understood.
I have no doubt that Matti is the one I go to the next time I need help.

Se mere
2 år siden
Dino Knudsen

Matti er en superb behandler, han diagnosticerede hurtigt det problem som jeg døjede med (som bl.a. flere læger havde overset i årevis), behandlede og instruerede mig i hvorledes jeg gennem en egen indsats kunne forebygge problemet. Det har hjulpet mig gevaldigt. Siden har han også været flink til at svare på spørgsmål og give gode råd, selvom jeg ikke længere går til behandling hos ham. Jeg kan derfor stærkt anbefale Matti, han er en fagligt indsigtsfuld, yderst kompetent og samvittighedsfuld behandler.

(Translated by Google)
Matti is a superb therapist, he quickly diagnosed the problem I was suffering from (which, among other things, several doctors had overlooked for years), treated and instructed me in how I could prevent the problem through my own efforts. It has helped me tremendously. Since then, he has also been good at answering questions and giving good advice, even though I no longer go to him for treatment. I can therefore strongly recommend Matti, he is a professionally insightful, highly competent and conscientious therapist.

Se mere
4 år siden
Det siger vores kunder
Steen Holm Lauridsen

Super god oplevelse ! Hurtig afklaring af behandlingsforløb - de givne øvelser og behandlinger gav det ønskede resultat efter det oplyste antal konsultationer. Kan varmt anbefale CPH Ostepati !!

(Translated by Google)
Super good experience! Quick clarification of the course of treatment - the given exercises and treatments gave the desired result after the stated number of consultations. Can highly recommend CPH Ostepati!!

Se mere
3 år siden
Julie Mai Marup

Vil gerne anbefale Mette fra CPH Osteopati til behandling af spædbørn med smerter. Vi kom til Mette med vores lille pige på knap 3 uger da hun skreg i alle hendes vågne timer. Mette fandt hurtigt frem til kernen af problemet og allerede efter et par behandlinger havde vores lille pige det markant bedre. Efter 3 behandlinger har vi nu en pige i rigtig god trivsel. Vi vil med garanti vende tilbage til Mette hvis behovet opstår!

(Translated by Google)
Would like to recommend Mette from CPH Osteopathy for the treatment of infants with pain. We came to Mette with our little girl of almost 3 weeks when she screamed in all her waking hours. Mette quickly found the core of the problem and after just a few treatments, our little girl felt significantly better. After 3 treatments, we now have a girl in very good health. We will definitely return to Mette if the need arises!

Se mere
3 år siden
Hans Ekman-Henningsen

Jeg har gået hos Rene og er utrolig glad for hans professionelle og dygtige tilgang til mine udfordringer. Der er ingen tvivl om, at Rene ved hvad han taler om! Kan varmt anbefales

(Translated by Google)
I have gone to Rene and am incredibly happy with his professional and skillful approach to my challenges. There is no doubt that Rene knows what he is talking about! Can be highly recommended

Se mere
3 år siden
Denise D. Pedersen

Jeg har gået en god periode hos Mette. Hun er dybt professionel under behandling, og man kan til en hver tid stille spørgsmål. Hun har givet mig enormt mange gode øvelser, jeg kan hive frem og bruge, hvornår jeg end må have brug for dem.
Jeg vil til enhver tid vælge Mette.

(Translated by Google)
I have been with Mette for a good period of time. She is deeply professional during treatment, and you can ask her questions at any time. She has given me a huge number of good exercises that I can pull out and use whenever I may need them.
I will always choose Mette.

Se mere
3 år siden
Finn Nedergaard

3 behandlinger af Rene i CPH Osteopati fjernede mine skuldersmerter.

Jeg gik til CPH Osteopati for at få behandlet smerter i min venstre arm og skulder. Smerterne, der gjorde at jeg sov dårligt og at jeg bl.a. ikke kunne cykle uden at få ret stærke smerter, havde ved behandlingens start i varierende grad været tilstede i 3 måneder. De skyldtes sikkert eftervirkninger fra en frossen skulder, jeg havde haft 2 1/2 år tidligere.
Rene undersøgte min overkrop og behandlede mig ved første besøg. Allerede efter første behandling fik jeg det bedre, og efter anden behandling, en uge efter, var smerterne reduceret til ukendelighed. Efter 3. og sidste besøg var smerterne helt væk, og her - 2 uger efter - er de stadig helt væk.
Jeg er naturligvis glad for resultatet, og - efter at have gået til traditionel fysioterapi i nogle år - kan jeg ikke lade være med at dele min oplevelse af, at osteopati simpelthen kan noget mere. Der blev trykket og behandlet flere og andre steder end jeg forventede, f.eks. i mavemuskulaturen. Dette må skyldes osteopatens forståelse af sammenhængen og metodens helhedsbetragtninger.
Rene får hermed min bedste anbefaling ift. behandlingen, men også for sin klare og positive måde at kommunikere på.
Finn Nedergaard

(Translated by Google)
3 treatments by Rene at CPH Osteopathy removed my shoulder pain.

I went to CPH Osteopathy to have pain in my left arm and shoulder treated. The pain that caused me to sleep badly and that I, among other things, could not ride a bicycle without experiencing quite severe pain, had been present for 3 months to varying degrees at the start of the treatment. They were probably the after effects of a frozen shoulder I had 2 1/2 years earlier.
Rene examined my upper body and treated me on the first visit. Already after the first treatment I felt better, and after the second treatment, a week later, the pain was reduced beyond recognition. After the 3rd and last visit the pain was completely gone, and here - 2 weeks later - they are still completely gone.
I am naturally happy with the result and - after going to traditional physiotherapy for a few years - I cannot help but share my experience that osteopathy can simply do something more. It was printed and processed more and in other places than I expected, e.g. in the abdominal muscles. This must be due to the osteopath's understanding of the context and the overall considerations of the method.
Rene thus gets my best recommendation regarding the treatment, but also for his clear and positive way of communicating.
Finn Nedergaard

Se mere
3 år siden
Kristina Kristiansen

Efter flere måneder med spændinger, smerter i nakken og hovedpine, har Kims massage gjort underværker. Efter første massage faldt mine skuldre ned, den daglige hovedpine forsvandt, jeg har nu langt flere gode dage end dårlige dage. Kim meget kompetent og behagelig, under massagen bliver der trykket til når det er nødvendigt, aldrig for hårdt eller for blødt.
Matti har også hjulpet med flere problemer, som andre behandlere ikke har kunnet hjælpe med. Der er altid hurtig diagnosticering, god og realistisk vejledning.
Kan varmt anbefale både Matti og Kim :)

(Translated by Google)
After months of tension, neck pain and headaches, Kim's massage has worked wonders. After the first massage my shoulders sagged, the daily headaches disappeared, I now have far more good days than bad days. Kim very competent and pleasant, during the massage the pressure is applied when necessary, never too hard or too soft.
Matti has also helped with several problems that other therapists have not been able to help with. There is always a quick diagnosis, good and realistic guidance.
Can highly recommend both Matti and Kim :)

Se mere
3 år siden

ADRESSER

KØBENHAVNSTRANDLODSVEJ 12, 2300 KØBENHAVN S

BIRKERØD - HOVEDGADEN 2-4 1 sal, 3460 BIRKERØD

BALLERUP - BORUPVANG 3C, 2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

HELSINGØR  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal, 3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

KØGE - FALKEVEJ 22, 4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER

unsplash