BLIV FRI  FOR RYGSMERTER, RYGPROBLEMER

& HOLD I RYGGEN

HVORFOR HAR JEG ONDT I RYGGEN?

KORT OM RYGSMERTER

60– 80% af befolkningen vil opleve rygsmerter i deres liv og hvert år oplever 15-20 % af befolkningen smerter fra ryggen.

Ondt i ryggen er den mest hyppige smerteproblematik for mennesker over 45 år.

80% af alle mennesker vil dog komme sig over akutte smerter fra lænden efter 3 dage til 3 uger, med og uden behandling.

Op til 90% af smerter fra lænden vil være gået over inden for 6-12 uger.


Diverse symptomer på ondt i ryggen viser sig ved:

 • Hekseskud/låsning/hold i ryggen
 • Rygsmerter og graviditet.
 • Stivhed i ryggen, især om morgenen eller efter at have siddet ned.
 • Generel ubehag murrende smerter i ryggen
 • Træthedsfornemmelse i ryggen.
 • Skarpe smerter især ved bevægelse
 • Smerteudstråling til balle eller ben.


Hvert eneste symptom har en forskellig smertetype (murrende, prikkende, stikkende, jagende, dump mv.) og netop smertetypen er vigtig for en osteopat. Det er ofte smertetypen der indikere for osteopaten hvilken struktur i din ryg der gør ondt (knogle, muskler, led, nerver mv.) og hvad der skal undersøges ærmere.

For en osteopat er smerte ikke bare smerte, det er således en vigtig del af undersøgelse at kunne identificere præcis hvilken struktur der er årsagen til smerterne, for derved at kunne sætte ind med korrekt behandling.

ÅRSAGER TIL RYGSMERTER / LÆNDESMERTER / HOLD I RYGGEN 

Der kan være mange forskellige årsager til smerter i ryggen. Hos CPH Osteopati undersøger og betragter vi kroppen og ryggen som en helhed med det formål at finde og behandle årsagerne til smerterne i ryggen. Disse smerter kan være forårsaget af problemer og dysfunktioner mange steder i kroppen som f.eks;

 • Nakke og skuldesmerter kan forårsage problemer i ryg og lænd. Nedsat bevægelighed, stivhed eller smerter fra enten skulderen eller nakken vil påvirke måden du bruger din krop på. Dette ændrede bevægemønster kan påvirke ryggen og medføre smerter.
  Læs mere om nakkesmerter her,

 • Organsystemet - Organsystemet forårsage refererede smerter til ryggensøjlen. Har du eksempelvis problemer med leveren grundet dårlig livsstil som inaktivitet, forkert kost eller for meget alkohol, kan leveren sende smertesignaler til ryggen. Dette gør sig gældende for alle organer i kroppen. Læs mere om organ behandling her.


 • Stillesiddende arbejde eller ensidigt gentaget arbejde spiller også en stor rolle - Stillesiddende arbejde har en negativ indvirkning på kredsløbet og kroppens binde-, knogle- og mukelvæv.  Over tid vil stillesiddende eller ensidigt arbejde påvirke mobiliteten i kroppens væv. Det vil også påvirke blogennemstrømningen i vævet og derved vores evne til at regenerer kroppen.

 • Arvæv i kroppen - Arvæv er et af de største traumer kroppen han blive udsat for. Arvæv medfører nedsat mobilitet af kroppens bindevæv og vil derved medføre at kroppen skal kompensere for bevægelse. Hos CPH Osteopati kan vi behandle arvæv i kroppen, der måtte påvirke muskler, led og organer der mangler funktioner og bevægelighed. Læs mere om behandling af arvæv her

 • Bækkenproblemer - bækkenet, og korsbenet danner en bimekanisk enhed sammen med lændehvirvlerne, de pårvirker hinanden. Nedsat bevægelse i bækknet, tidligere skader eller bækkenløsning kan betyde, at ryggen ikke bevæger sig optimalt. Dette kan medføre kompenserende rygsmerter i kroppen Læs mere om bækkenproblemer her;

 • Hofte, knæ og ankel problemer kan medføre rygsmerter - disse led danner en biomekanisk kæde op til ryggen. Problemer i et led vil kunne påvirke ryggen og medføre smerter da ryggen skal kompensere for de problemer der evt måtte være i de nævnte led.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Behandling af scheuermann, skævryg, benlængdeforskel, scoliose, facetled, låst led, skævt led CPH Osteopati

DISCUSDEGENERATION I RYGGEN

Degeneration en del af det, at blive ældre og kan opstår i de fleste led i hvirvelsøjlen. Degenerationen er en naturlig nedbrydning af vores discus skiver mellem ryghvirvlerne. Det varierer fra person til person hvor meget og hvor hurtigt en disc degeneres. Denne naturlige process kan sammenlignes med grå hår og rynker som vi får med alderen.

Nedbrydningen kan medføre inflammation i leddene og kan give lokale og udstrålende smerter. Hvis degeneration er årsagen til dine problemer opfattes smerten typisk som murrende. Smerterne kan forværres i siddende position, når man bøjer sig forover, løfter tungt eller roterer. Smerterne kan forsvinde af sig selv når vi passerer 60 år. Røngten billeder vil kunne bruges til at diagnosticere og afgøre graden af discus degeneration.  Styrketræning og mobilisering af berørte områder har god effekt på at nedsætte rygsmerterne.

DISCUSPROLAPS I RYGGEN

Er en udposning af den geleagtige discuskerne, som bryder igennem discusskivens bindevævsring og ledbånd bagud mod rygmarvskanalen. Her kan prolapsen trykke på nervene i ryggen samt rygmarven og give udstråling ned til benene. Det ses oftest i 30-50 års alderen, som følge af begyndende slid af discusskiverne. Discusprolaps kan opstå i hele rygsøjlens forøb, men 90% af alle discusprolapser opstår i lænderegionen.


Symptomer på discusprolaps kan være lokale smerter i lænden, ofte med strålende smerter ned i benet, under knæniveau, med føleforstyrrelser og nedsat kraft af muskulaturen tilfølge.

I 90% af tilfældende vil man behandle prolapserne konservativt, hvilket betyder uden operation, og består oftest af aktiv aflastning og træningsøvelser med gravist stigende intensistet.


Rigtig mange mennesker lever dog med discusprotusion eller discusprolaps uden symptomer. Ofte er det ikke selve prolapsen der gør ondt, men den inflammation der opstår i discusskiven og nerveroden.

FACETLEDSLÅSNING I RYGGEN

Det er det man i daglig tale kender som et hold i ryggen eller et såkaldt hekseskud.

Det er de små ledforbindelser mellem to ryghvirvler der trigger smerten. Det kan opstå pludseligt efter en bevægelse og vil begrænse bevægeligheden af ryggen. Det kan give smerte jag og kan opstå i hele rygsøjlen. Der er mange årsager til det kan opstå, overdreven fysisk stress af kroppen, dårlige arbejdsstillinger, ensidigt gentaget arbejde,  pludselige hurtige bevægelser, stress, for lidt søvn mv. Problemet kan løses lokalt med en manipulation (knæk), mobilisering eller træningsinstruktion, men det bør altid undersøges hvad den bagvedliggende årsag til problemet er.


Der findes et væld af andre årsager som i visse tilfælde kan give rygsmerter, feks.

 • Scoliose (Medfødt skævhed),
 • Spondylolistese ( fremadglidning af en hvirvel i forhold til underliggende hvirvel),
 • Spinal stenose (Forekommer når området omkring rygmarven indsnævres, hvorved der lægges pres på rygmarven og de spinale nerver)
 • Slidgigt
 • Scheuermann (ryg derformitet)

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

Rygsmerter, ondt i ryggem, smerter mellem skulderblade, discusprolaps, hold i ryggen. Osteopat i København, Ballerup Osteopati, Osteopat i Køge

OSTEOPATISK BEHANDLING AF RYGPROBLEMER/RYGSMERTER

En osteopat kigger helhedsorienteret på kroppen og undersøger og behandler alle kroppens systemer, muskler, led, nervesystem, organsystem, blodsystem, lymfesystem og det kranielle system. Alle systemerne har en direkte påvirkning på hinanden og det er derfor afgørende for heling af rygsmerter, at de samarbejder optimalt. Der kan været simple årsager til akutte smerter i ryggen som kan løses på en enkelt behandling, men det er langt fra altid tilfældet og det er altid vigtigt med grundig udredning.

Du kan hjælpe dig selv være at gøre en række forskellige ting;

Du skal bevæge dig og holde dig igang uanset smerter - al bevægelser som udgangspunkt godt. Du må ikke være bange for bevægelse, din ryg er en stærk struktur. Du bør undgår 'fear avoidence' hvor du undgår specifikke bevægelser, fordi du er bange for at blive skadet igen.  Du bør reducere stress, smide overflødige kilo, spise sundt, dyrke motion og få nok søvn.

Du skal variere dine arbejdsstillinger ofte og få bevæget dig i dit daglige virke.  Træning og bevægelser er som udgangspunkt det vigtigste for at undgå rygsmerter og for at komme af med rygsmerter.


En osteopat er interesseret i at finde årsagen til dine ryggener, derfor bliver hele kroppen undersøgt for at osteopaten kan finde og behandle den bagvedliggende årsag. Dette vil sikre at smerterne ikke kommer igen. Det er også vigtigt at finde den struktur der gør ondt og sikre at der er optimal blodgennemstrøming hertil.

Osteopaten skal ydermere sikre sig, at ryghvivlerne i ryggen kan bevæge sig fri og osteopaten kan behandle leddene og muskulaturen lokalt med manipulationer (knæk) og mobiliseringer hvis det skønnes nødvendigt.


Osteopaten kan ligeledes behandle de organer der har med immunforsvaret at gøre, for at sikre, at det fungerer optimalt, så kroppen hurtigt kan slå inflammationer ned og komme sig. Læs mere om vigtigheden af organbehandling her.Det er også vigtigt, at arbejde med det kranielle system og derved sikre god balance i mellem vores nervesystemer og sørge for at kroppen kan få ro til at hele af sig selv.

BETEGNELSER FOR RYGSMERTER

Hos CPH Osteopati0 behandler vi alle typer af rygsmerter. Skæv ryg. Scoliose. Låsning i ryggen. Hekseskud. Diskusprolaps. Facetleds Syndrom. Hold i ryggen. Træthed, tunghed og generelt ondt i ryggen. Smerter hold låsning i alle ryghvirvler. Lumbago. Smerter mellem skulderbladene. Låsninger mellem skulderbladene. Iskias. Myoser. Lændesmerter. Bestil tid her.

ØVELSER MOD SMERTER I RYGGEN OG LÆNDEN

HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

ADRESSER

CPH OSTEOPATI AMAGER 

STRANDLODSVEJ 12

2300 KØBENHAVN S

CPH OSTEOPATI BIRKERØD

HOVEDGADEN 4 2 sal

3460 BIRKERØD

CPH OSTEOPATI BALLERUP

BORUPVANG 3C

2750 BALLERUP

(WTC Healthcare Center)

CPH OSTEOPATI HELSINGØR

BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal

3000 HELSINGØR,

Helsingør Sundhedshus, klinik 8

CPH OSTEOPATI  KØGE

FALKEVEJ 22

4600 KØGE

KONTAKT

Spørgsmål eller booking?

Telefon: 93 888 303

Kontakt os på mail

kontakt@cphosteopati.com

Book tid online 

KLIK HER


FØLG OS HER

unsplash