Skrevet af Matti Kelmann, Fysioterapeut & Osteopat

BEHANDLING AF SYMPTOMER FRA 
CORONA SENFØLGER, COVID19

Corona senfølger fylder meget i den voksne del af befolkningen og mange døjer i meget høj grad med senfølger efter at have været smittet med corona.
WHO definerer senfølger som mindst ét symptom, der bliver ved over to måneder efter en infektion med ny coronavirus, covid19 og som ikke kan forklares med andre diagnoser. 

Den nyeste litteratur på området peger på, at hver anden voksne person, altså 50% at dem som har været smittet med ny coronavirus, covid19, corona rapporterer, at de fortsat har mindst et symptom ved langtidsopfølgning, hvilket er mere end 12 uger efter diagnosen er stillet. 


De mest hyppige symptomer på corona senfølger er:

 • Åndenød og hoste
 • Brystsmerter, trykken for brystet og hjertebanken
 • Træthed og feber
 • Koncentrations- og hukommelsesbesvær,
 • Hovedpine
 • Søvnforstyrrelser, perifer neuropati (nedsat/ændret følesans)
 • Svimmelhed og delir (forvirringstilstand som oftere ses hos ældre)
 • Mavesmerter, kvalme, diarre, vægttab/nedsat appetit (hos ældre)
 • Led- og muskelsmerter
 • Symptomer på depression og angst
 • Tab af smags-/lugtesans.
 • Tinnitus
 • Ørepine
 • Ondt i halsen.
 • Hududslæt


I mange tilfælde efter corona forsvinder symptomerne af sig selv, Årsagen til hvorfor man får senfølger er stadig for det meste ukendt og der mangler forskning på området og der er stadig sparsom viden for størstedelen af de rapporterede symptomer.

Der kan dog peges på en række mulige medvirkende årsager. Det gælder bl.a. svag antistofreaktion, inflammatorisk eller anden form for øget immunrespons, svag kondition pga. inaktivitet og psykologiske faktorer.


Hos CPH Osteopati ser vi rigtig mange personer med ovenstående symptomer,  og allerede inden covid-19 opstod, har vi hjulpet folk med de klassiske symptomer som der er på listen over senfølger, følgevirkninger og eftervirkninger efter COVID-19, corona.

Hos CPH Osteopati er vant til at behandle og hjælpe mennesker med langt de fleste problematikker som er nævnt som ovenfor.
Læs mere om behandling af symptomerne herunder.

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

CORONA SENFØLGER OG BØRN

Det er ikke kun den voksne del af befolkningen der kan blive ramt af corona senfølger. Det rammer i også vores børn, dog ikke i nær så høj grad.

Igen er der sparsom viden på området og derfor kan symtomerne også være overset eller fejlagtigt mistfortolket.

Et nyere engelsk studie har undersøgt 1.734 børn i alderen 5 – 17 år.

68% var helt symptomfrie indenfor 10 dage, 4% af børnene havde symptomer på corona senfølger mere end 4 uger efter diagnosen og  ca. 2% havde stadig symptomer efter ca 8 uger og falder således ind under WHO's definination for senfølger.

Det mest hyppige symptomer på corona senfølger for børn er:

 • Hovedpine
 • Træthed
 • Feber
 • Mavesmerter
 • Hoste
 • Anosomi (manglende lugtesans)


Lige som med den voksne del af befolkningen, så ser vi mange børn med ovenstående problemer. F.eks er børn med mavesmerter en stor del af vores hverdag på vores klinikker og vi er vant til at behandle børn. I kan roligt komme til os hvis jeres brøn lider af hovedpine, mavesmerter, nedsat lugtesans osv.

Samlet set kan man konkludere, at væsentligt færre børn oplever senfølger end voksne, og overordnet oplever de få, som får senfølger, nogle af de samme symptomer som de voksne.

Udredning for scoliose, behandling af rygsmerter, eksperter i krum ryg, skæv ryg, Skoliose, Scoliose, Osteopater specialister. Amager, København, Birkerød, Ballerup

- BOOK TID ONLINE KLIK HER

- KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

- AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

OSTEOPATISK BEHANDLING TIL CORONA SENFØLGER

Hos CPH Osteopati anbefaler vi altid at man tager kontakt til egen læge først, hvis man mistænker man har corona senfølger, lige som vi anbefaler at følge lægens råd og tage i mod de kommunale og regionale tilbud om behandling. Mere information kan findes på sundhedsstyrelsens hjemmeside,

Vi tilbyder undersøgelse og behandling af følgende symtopmer til alle patienter uanset årsag. Vi vil altid lave en grundig osteopatisk undersøgelse og anamnese og sørge for at det er sikkert at opstarte en behandling. Vores klinikker er åbne for behandling af alle der mener de kan have gavn af osteopati og her under kan du læse lidt næmere omkring de hyppigste symptomer vi ser på vores klinik i forbindelse med senfølger efter coronavirus, covid19.

Er du i tvivl om hvor vidt vi kan hjælpe dig så tøv ikke med at kontakte os. Klik her


SENFØLGER ÅNDENØD OG OSTEOPATISK BEHANDLING

Oplever du åndenød kan det skyldes en lang række af problemer. Vi kan hjælpe dig der har funktionelle problemer med åndenød.

Problemer med åndenød eller med at trække vejret dybt kan skyldes spændinger i ryggen, spændinger i brystkasse, spændinger i åndedrætsmusklen, problemer med organer i bughulen eller problemer med nerveforsyning til de nævnte områder.
Stress, dårlig søvn og inaktivitet kan også spille en rolle.

Ofte ser vi at åndenød skyldes spændinger i vores vejrtrækningsmuskel, diafragma, det kan skyldes længere tid belastning eller stress, som kroppen også udsættes for når vi er syge eller har været syge længe. Vi kan hjælpe dig med funktionel åndenød og vi hjælper altid med grundig undersøgelse og behandling.


Læs mere om behandling af åndenød og vejrtræningsmusklen her:

SENFØLGER HOVEDPINE OG OSTEOPATISK BEHANDLING

  Hovedpine er en af de mest hyppige årsager til sygefravær blandt danskerne. Hver 3. dansker har på et tidspunkt søgt hjælp hos praktiserende læge for at komme deres hovedpine til livs. Spændingshovedpine er den mest almindelige hovedpine som ca 70% af befolkningen oplever. Symptomerne ved en hovedpine er ofte en spænding eller et tryk inde i hovedet. Det også også være svagere smerte som kan være kronisk, men som kan forværres af nogle specifikke bevægelser eller aktiviteter. Smerter i tindinger, bag øjnene, i baghovedet og en følelse af hovedet er tungt, er ofte sympotomer vi hører.
  Vi er vant til at behandle alle typer af hovedpine, migræne, nakkehovedpine, pulserende hovedpine, dunkende hovedpine og meget mere.

  Mange med efter virkninger efter corona nævner hovedpine og de ovennævnte symptomer. Vi kan hjælpe dig af med din hovedpine.


  Læs mere om hvordan vi hjælper dig af med hovedpine her


  SENFØLGER SOM TRÆTHED OG OSTEOPATISK BEHANDLING.

  Træthed kan skyldes mange ting og have mange årsager. Når vi møder klienter med træthed behandler vi ofte hormon -og nervesystemet,

  Vi undersøger og gennemgår hele din krop med grundig anamnese og en fysisk undersøgelse.

  Behandlingen betår typisk i at vi bruger blide osteopatiske cranio sacrale teknikker, hvor formålet er at bringe din krop i balance,

  Træthed kan nemlig ofte skyldes en stresset tilstand i kroppen, enten fysisk eller psykisk hvor kroppen er konstant klar til kamp.

  Vi vil bringe balance i dit hormon, immun og nerve system, så din krop igen kan vende tilbage til normal tilstand.


  Læs mere om vores osteopatiske teknikker og behandling her


  SENFØLGER SOM SVIMMELHED OG OSTEOPATISK BEHANDLING. 

  Et af mest typiske symptomer efter covid19, er svimmelhed.

  Svimmelhed forekommer ofte i den danske befolkining og hver tredje dansker over 65 år vil opleve svimmelhed i kortere eller længere perioder, men det rammer aldersgrupper.

  Hyppige årsager kan være nakkesmerter, blodtryk, kredsløb, øreproblemer mm. Svimmelhedssymptomerne kan variere i tid og kan være fra sekunder, minutter til timer.

  Det kan generelt være svært at finde de præcise årsager til svimmelhed, men vi har specialiseret os i at undersøge og tage udgangspunkt i den enkelte menneskes oplevelse af sin svimmelhed og lade behandlingen tage udgangspunkt i dette.

  Årsagerne til hvorfor man får svimmelhed som senfølge efter corona er uvidst, og det kan være en påvirkning af mange af kroppens systemer.

  Vi kan hjælpe med til at finde ubalancer i din krop, som kan være den mulige årsag til at du er svimmel.


  Du kan læse mere om behandling og hvordan du bliver fri for svimmelhed her.


  SENFØLGER MAVESMERTER OG OSTEOPATISK BEHANDLING

  Mavesmerter og maveproblemer, er endnu en hyppigt rapporteret senfølge eller eftervirkning efter covid19, coronavirus. Mavesmerter er  faktisk et generelt problem som ca. 15-30% af befolkningen lider af. Der findes mange forskellige typer at mavesmerter og årsagerne til dem er i mange tilfælde ens og osteopatisk tilgang til behandling af mavesmerter er meget effektiv.

  Typiske tegn på mavesmerter er irritabel tyktarm, forstoppelse, mavesmerter, mavekramper, hård mave, diarre, tynd mave (tynd afføring), luft i maven, forstoppelse, sure opstød, lactose intolerance, gluten intolerence, candida, mavekneb mv.

  Hos CPH Osteopati er mavesmerter og problemer en daglig ting og vi hjælper alle mennesker i alle aldersgrupper lige fra spædbørn til voksne.


  Du kan læse mere om mavesmerter her:

  Du kan læse mere om irritabel tyktarm her

  Du kan læse mere om forstoppelse og skjult forstoppelse her.  SENFØLGER OG LUGTESANS OG SMAGSSANS OG OSTEOPATISK BEHANDLING.

  Lugte og smagssansen har rigtig mange covid19 smittede prøvet at miste under deres sygdom med covid19, i langt de fleste tilfælde er den dog vendt tilbage, men for en stor del af de smittede har enten lugtesansen og eller smagssansen været helt væk eller nedsat efter sygdomsforløbet. Allerede langt tid inden Covid19 opstod, har vi hjulpet folk med manglende lugtesans og smagssans. I mange tilfælde er det ikke nemt at kende årsagen, men vi er specialuddannede i at behandle de kranie nerver der står for smags og lugtesansen.

  Vi kan hjælpe med at behandle dit kranio sacrale system, lige som vi vil have fokus på behandling af immun og hormon system hvis du lider af manglende lugte og eller smagssans.


  SENFØLGER OG TINNITUS OG OSTEOPATISK BEHANDLING.

  Tinnitus er en oplevelse af indre lyd lokaliseret til ørene, selvom høresansen og høre funktionen ikke er påvirket udefra.

  Vores hørenerve og vores balancenerve er tæt forbundet og tinnitus skyldes en påvirkning af hørenerven som derved kan påvirke balancenerven og omvendt. Tinnitus kan forekomme efter et slag på hovedet efter støjskader, efter skader i mellemøret, efter sygdom som f.eks corona, covid19 og ny corona vrirus, efter stress forløb, eller kan have en arvelig komponent.

  Tinnitus kan også være funktionel og skyldes spændinger i og omkring nakken og kæben. Osteopater behandler ofte funktionel tinnitus.


  Læs mere om behandling af tinnitus her:

  Læs mere om behandling af nakken her

  Læs mere om behandling af kæben her  SENFØLGER GENERELT OG OSTEOPATISK BEHANDLING. 

  Som nævnt så behandler vi langt de fleste symptomer der fremgår af listen. En del af emnerne er ikke uddybet her men hvis du lider af følgende problemer kan du kontakte os for flere informationer om hvordan vi behandler senføler, eftervirkinger og følgeproblemer som:

  Halssmerter, hjertebanken, led og muskelsmerter., søvnbesvær, diarre, udslet mv.


  - BOOK TID ONLINE KLIK HER

  - KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

  - AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

  CORONA SENFØLGER, OSTEOPATI,

  Der skal pointeres, at der er ikke kendskab til et specifikt evidensbaseret behandlings- eller genoptrænings/rehabiliteringstilbud til personer med langvarige symptomer/ senfølger ved COVID19. Vi har ikke special viden inden for behandling af covid19 patienter, men har kendskab til mange af de symptomer/ senfølger ved COVID19 og behandling heraf.
  Vi tager udgangspunkt i den konventionelle osteopatiske undersøgelse og behandling. Vores behandling skal ikke ses som en erstatning for den behandling man får i den primære sektor, men blot som et supplement, eller som et alternativ til dig der har været igennem den primær sektor uden at få det bedre.


  Anvendte betegnelser til beskrivelse af langvarige symptomer/senfølger efter COVID-19:

  • Senfølger efter COVID-19
  • Følgevirkninger efter COVID-19
  • Eftervirkninger efter COVID-19 Long-COVID-19
  • Post-COVID-syndrome
  • On-going COVID-19
  • Late sequelae COVID-19
  • Persistent symptoms of COVID-19
  • Long-term effects of COVID-19
  • Post-acute COVID-19
  • Syndrome Chronic COVID-19
  • Post-viral fatigue syndrome COVID
  • Long-term consequences of COVID-19


  - BOOK TID ONLINE KLIK HER

  - KONTAKT CPH OSTEOPATI 93888303

  - AFDELINGER: AMAGER | BIRKERØD | BALLERUP | HELSINGØR | KØGE

  HVAD SIGER VORES KLIENTER OM OS

  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.48.55
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.20.53
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 16.25.05
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.30.20
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.10.46
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.16.56
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.25.33
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.14.57
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 17.58.11
  Skærmbillede 2020-07-29 kl. 18.03.42

  ADRESSER

  CPH OSTEOPATI AMAGER 

  STRANDLODSVEJ 12

  2300 KØBENHAVN S

  CPH OSTEOPATI BIRKERØD

  HOVEDGADEN 4 2 sal

  3460 BIRKERØD

  CPH OSTEOPATI BALLERUP

  BORUPVANG 3C

  2750 BALLERUP

  (WTC Healthcare Center)

  CPH OSTEOPATI HELSINGØR

  BIRKEDALSVEJ 35A, 1. sal

  3000 HELSINGØR,

  Helsingør Sundhedshus, klinik 8

  CPH OSTEOPATI  KØGE

  FALKEVEJ 22

  4600 KØGE

  KONTAKT

  Spørgsmål eller booking?

  Telefon: 93 888 303

  Kontakt os på mail

  kontakt@cphosteopati.com

  Book tid online 

  KLIK HER


  FØLG OS HER